ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Чехії та Данії пом’якшення карантину не спричинило спалаху епідемії

    26 апреля 2024 пятница
    Аватар пользователя Валерія

    Після послаблення обмежень, накладених через епідемію коронавірусу в Чехії та Данії, хвороба не почала швидше поширюватися. Водночас Всесвітня організація охорони здоров’я закликала Німеччину, де деякі заходи пом’якшили, а деякі продовжили, діяти розсудливо.

     

     

    У 21 із 44 країн Європи послабили обмеження, а ще в 11 планують пом’якшення, цитує «Guardian» Ганса Клюге, директора Європейського регіонального бюро ВООЗ.

     

    «Вірус не пробачає, – наголосив медичний експерт, звертаючись до керівників урядів. – Ми повинні залишатися пильними, наполегливими і терплячими, готовими знову ввести заходи, якщо це буде необхідно».

    Тим часом із Чехії та Данії надходять обнадійливі новини.

     

    У Данії садочки та школи відкрилися два тижні тому. Перукарні та інший малий бізнес розпочав працювати з 20 квітня.

    «Немає ознак того, що хвороба почала інтенсивно поширюватися після часткового пом’якшення карантинних заходів, – повідомив дослідник інфекційних хвороб Орхуського університету Крістіан Вейсе (Christian Wejse). – І немає ознак, що ми прямуємо до чергової хвилі епідемії. Занепокоєння є необгрунтованим», – сказав науковець.

    «Кількість нових інфікованих у Чехії вже більше тижня залишається нижче 100», – заявив Адам Войтех (Adam Vojtěch), міністр охорони здоров’я Чехії. За його словами, епідемія не посилилася навіть після відновлення роботи магазинів та послуг.

     

    «Пом’якшення не має поганих ​наслідків», – зазначив міністр і додав, що обережно, поступовим послабленням карантину, Чехія на правильному шляху до подолання епідемії.

    До слова, Чехія та Данія відносно рано розпочали боротьбу з епідемією.

     

    Німеччина: обережне послаблення.

     

    У Німеччині найближчими днями відкриються музеї, парки, зоопарки та ігрові майданчики.

    Однак федеральний уряд ще не прийняв рішення про відкриття дитячих садків та шкіл. Вони будуть закриті до 10 травня. Рішення щодо подальших дій прийматимуть 6 травня.

    Ресторанам та кав’ярням наразі не дозволили відкритися, оскільки, за словами канцлера Ангели Меркель, «неможливо перевірити, чи за столом сидять члени одного домогосподарства».