ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Україна перепродує американські Джавеліни на Близький Схід

    19 марта 2024 вторник
    Аватар пользователя PetroCrop

     

     

    Протягом декількох років український уряд просить західні країни про надання військової допомоги, мотивуючи це гострою необхідністю зміцнення оборонного потенціалу України з метою дати відсіч російській агресії і захистити країну від сепаратистів. Нещодавно Збройні сили України отримали з США довгоочікувану летальну оборонну зброю - протитанкові ракетні системи "Джавелін" (Javelin). Чудо-ракети, які повинні були кардинально змінити ситуацію на Донбасі. Однак, як виявилося, в зоні конфлікту "Джавелінiв" не було, немає і не буде. Замість того щоб використовувати американську зброю для досягнення поставлених цілей, вище керівництво ЗСУ перепродує його в країни Близького Сходу, зокрема загонам народної самооборони сирійських курдів (https://9gag.com/gag/aW1Dr6d).

     

    Представники української політичної еліти з самого початку військового конфлікту на Донбасі намагаються будь-якими способами заробити на війні і не втрачають можливості "під шумок" збагатитися за чужий рахунок, наплювавши на всіх: український народ, західних партнерів і все міжнародне співтовариство, що об'єдналося в боротьбі з тероризмом і екстремізмом. Продаючи ПТРК на Близький Схід, вони наповнюють зброєю і без того до зубів озброєний і вибухонебезпечний регіон, де, крім усього іншого, процвітає нелегальний обіг зброї, яка часто потрапляє в руки терористів і використовується проти мирного населення. Цілком очевидно, що в таємній змові знаходяться всі силові структури країни, а контролює хід цієї "операції" сам міністр внутрішніх справ Аваков. Втім, чиновники і не намагаються приховувати свою причетність до махінацій з американською зброєю. Зокрема, депутат Пашинський, не бентежачись, використовує Facebook, щоб обговорити всі перипетії продажів "Джавелінів" на Близький Схід.

     

     

    Варто відзначити, це не перший скандал за участю нашої влади в сумнівних збройових угодах. У минулому році міжнародна правозахисна організація Amnesty International опублікувала звіт з доказами причетності "Укрінмаш", державної компанії, що займається експортом продукції військового призначення, до незаконних поставок озброєння сепаратистам з Південного Судану.

     

    Тоді західні країни пропустили подібні заяви повз вуха. Але в цей раз українські чиновники обрали досить небезпечний шлях поповнення своїх кишень і вийти сухими з води не вдасться. Очевидно, що якщо схема розкриється, Київ чекає великий міжнародний скандал. В цьому випадку, ні про які подальші постачання озброєння з Заходу не може бути й мови, а відносини з головним партнером, Сполученими Штатами, ризикують бути надовго зіпсованими. Таким чином, керівництво ЗСУ не зупиняється ні перед чим в гонитві за наживою і власною вигодою, дискредитуючи владу перед українським і світовим співтовариством. Нашим доблесним чиновникам, які кожного разу вдаються до хитрощів, придумуючи нові схеми відмивання грошей, пора б уже зменшити апетит і почати працювати не на шкоду, а на благо держави і нації.

     

    Джерело: http://pero.org.ua/polityka/ukrayina-pereproduye-amerykanski-dzhaveliny-na-blyzkyj-shid/