ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Завтра у Великому Березному за корупцію судитимуть голову районної ради

    19 марта 2024 вторник
    Аватар пользователя Віталій Грегор
     
    В середу, 21 березня о 10:00, Великоберезнянський районний суд під головуванням Петра Тарасевича розгляне кримінальну справу щодо голови Великоберезнянської райради Ярослава Шукаля, який обвинувачується у вчиненні корупційного злочину, передбаченого ст.366-1 КК України. Йдеться про невказання очільником районної ради в своїй декларації фінансових зобов'язань перед ТОВ «СКАЙ-ПОЛІМЕР» в розмірі близько півмільйона гривень.
     

    Резонансною ця справа є тому що саме громадські активісти з учасниками бойових дій виявили та надали у відповідні органи (НАЗК та обласну прокуратуру) факти зловживань місцевим чиновником. Саме кримінальне провадження було відкрито ще на початку 2017 року, але 
    спочатку її  «спускали на гальмах» правоохоронці, а із жовтня її розгляд вже затягується в суді.
     
     
    Суть порушення полягає в тому, що голова райради у поданих електронних деклараціях (за 2015-2016 роки) приховав свої фінансові зобов’язання в розмірі близько півмільйона гривень, порушивши таким чином ст.46 Закону України «Про запобігання корупції». 
    https://public.nazk.gov.ua/declaration/8b275a5c-a60e-44c8-be9c-9498a6e9421c
     
    Його майже півмільйонний борг приватній фірмі встановлений рішенням Господарського суду Закарпатської області, яке залишено в силі всіма інстанціями та набуло законної сили.
    За таке порушення передбачена кримінальна відповідальність. Активісти доводять що борг Ярослав Шукаль не вказав свідомо, так як мав на це свої мотиви.
    http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/43554901
     
    Водночас, керівник «Спілки учасників АТО Великоберезнянщини» Владислав Пугінський висловлює занепокоєність щодо об'єктивності розгляду справи даним складом суду. Оскільки, суддя Тарасевич, який розглядає дану справу, вже демонстрував свою «лояльність» до голови райради, розглянувши у квітні 2017 року адміністративний протокол про інше корупційне правопорушення  голови районної ради, а саме - особисте голосування за призначення собі премії та надбавки на сесії райради. Незважаючи на очевидний конфлікт інтересів і судову практику цей суддя все ж виправдав Я. Шукаля на першому ж засіданні. 

    Громадськість все ж сподівається, що цього разу суддя Тарасевич винесе справедливе рішення і не допустить жодної толерації до проявів корупції, яка як ракова пухлина роз'їдає із середини нашу країну!

    ДЕТАЛІ в попередніх публікаціях місцевого сайту "Березний 24":
    http://www.березний24.укр/kryminal/26-zhovtnya-sudytymut-yaroslava-shukalya/
    http://www.березний24.укр/kryminal/shukalyu-ya-yu-zagrozhuye-kryminalna-vidpovidalnist-dokument/
    http://www.березний24.укр/test/sogodni-shukalyu-ya-yu-vrucheno-pidozru-u-koruptsijnomu-zlochyni/
    http://www.березний24.укр/kryminal/veterany-ato-zvynuvatyly-shukalya-ya-yu-u-kradizhtsi-byudzhetnyh-koshtiv-foto-video/
     
    Громадський правозахисник Віталій Грегор
    20.03.2018