ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Будемо вільно торгувати з Туреччиною, тому купимо бойові безпілотники ...

    04 мая 2024 суббота
    Аватар пользователя Кирило Сахнюк

    Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, віце-прем'єр-міністр Олег Уруський, міністр інфраструктури Владислав Криклій та інші представники уряду побували в Туреччині з робочим візитом і зустрічалися з міністром промисловості і технологій Туреччини Мустафою Варанков.
    Прем'єр-міністр України підкреслив, що Україна і Туреччина мають великий потенціал в сфері торгового співробітництва:
    «Упевнений, що з підписанням Угоди про вільну торгівлю між нашими країнами, ми подвоїмо цей потенціал з 5 млрд доларів щорічного обороту сьогодні в 10 млрд доларів, які можна досягти разом. Україна хоче рости разом з Туреччиною »
    Нагадаємо, раніше в інтерв'ю агентству «Анадолу» міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що відносини України і Туреччини зараз «на висоті»
    Тим часом, мабуть, як підтвердження угоди про вільну торгівлю з Туреччиною, головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак заявив, що Україна має намір закупити п'ять ударних БПЛА у Туреччині:
    «Вже прийнято рішення і заплановано, що в наступному році для потреб Збройних сил України ми закупимо 5 нових Bayraktar. У них дещо інші тактико-технічні характеристики, зокрема висота і дальність застосування »- повідомив Хомчак.
    П'ять турецьких ударних БПЛА для ЗСУ, це все одно що «крапля в морі. У конфлікті за Карабах, Азербайджанські військові використовували кілька десятків таких БПЛА в комплексі з курсують боєприпасами і системою розвідувальних літаків, з охопленням великих територій. Так що кілька куплених безпілотників не змінять загального фону брак сучасного озброєння в Збройних силах країни.
    Витрачати гроші, яких немає, звичайно легко. Особливо на збройові справи, і це коли є великі шанси «покласти зуби на полицю» після відмови про виділення грошей Україні з боку МВФ.