ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Чи загрожує "пташиний грип" закарпатцям?

    27 мая 2024 понедельник
    49 переглядів

    Наближення весняного сезону масових перельотів мігруючих диких птахів може спричинити реальну загрозу поширення високопатогенного вірусу «пташиного грипу» серед людей, застеріг на прес-конференції в Ужгороді заступник начальника управління ветеринарної медицини в Закарпатській області Зіновій Романович.Зіновій Романович розповів, що кожен новий випадок захворювання людей підвищує потенційну трансмісивність вірусу та формування пандемічного штаму грипу, оскільки Закарпаття розташоване на шляху трансконтинентального коридору весняного перельоту птахів.

    Він також зазначив, що всі зусилля відповідних служб спрямовані на попереджувальні заходи поширення цього захворювання серед людей. Управлінням підготовлено сім телепередач, проведено шість прес-конференцій, опубліковано 10 статей стосовно профілактики недопущення захворювання «пташиним грипом», також розтиражовано про це пам’ятку українською та угорською мовами.

    У разі появи вірусу рекомендовано 100% знищення домашньої птиці в радіусі 5 км від осередку інфекції, запровадження карантину, заборону використання продукції птахівництва, її утилізацію, проведення дезінфекції, дезінсекції та дератизації в осередку.

    За даними ветслужби Закарпатської області, наразі фактів циркуляції вірусу «пташиного грипу» в регіоні не виявлено. Щодо захворювань на грип серед людей, то ні клінічно, ні вірусологічно його штами не зареєстровані. Захворюваність на інші гострі респіраторні інфекції перебуває в межах сезонного підйому (у 2,3 разу нижче епідемічного порогу), повідомляє "ЗІК".

    У сусідній із Закарпаттям Румунії виявили нові випадки захворювання на пташиний грип
    Пташиний грип Закарпаттю поки не загрожує?

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору