ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Депутат-соціаліст Юрій Фогел відстоюватиме право ужгородців на тепло в своїх домівках!

    03 мая 2024 пятница
    56 переглядів

    У суботу, 9 вересня, відбулася зустріч депутата Ужгородської міської ради від Соціалістичної партії України Юрія Фогела з активом міської партійної організації, в ході якої були підняті три проблемні питання функціонування комунального господарства обласного центру Закарпаття, які нині найбільше турбують ужгородців — це вивіз побутового сміття, відсутність нічного освітлення в місті та чи буде взимку тепло в їхніх оселях. Саме ці питання винесені на порядок денний позачергової сесії Ужгородської міської ради, що відбудеться у вівторок, 12 вересня, тож депутат-соціаліст вирішив порадитися із однопартійцями, яку позицію йому відстоювати при їхньому розгляді у сесійній залі.

    Щодо сміття. Учасники зустрічі негативно ставляться до такої "новації" нової міської влади, як встановлення нового розміру плати за вивезення побутових відходів у розмірі майже 5 гривень з кожного члена сім’ї. Громадське об’єднання "Проспект", членами якого є мешканці проспекту Свободи, має намір навіть організувати кампанію за відміну цього "волюнтаристського" рішення, головним підсумком якого стали ...гори сміття на вулицях Ужгорода. Та й не всі ужгородські сім’ї взмозі за нинішнього повального підняття цін "на вся і все" викласти з куцого сімейного бюджету ще 10-15-20-25 гривень...

    Турбує городян і те, що вже кілька днів поспіль їм ввечері страшно вийти із власного помешкання на вулицю: 400 вулиць Ужгорода вночі залишилися без освітлення! Причина: енргетики вимкнули струм "Міськсвітлу" за торішні борги у сумі близько 90 тисяч гривен. Ліхтарі не працюють в жодному з густозаселених районах міста. Та навіть якщо в мережі знову буде струм, світловики не матимуть грошей, аби обслуговувати трансформаторні станції, так як, за словами директора "Міськсвітла" Наума Рєпкіна, "склад пустий, нема ламп, у нас нема зарплати, банк кредит не дає...".

    Та найбільшу тривогу й занепокоєння ужгородців викликає "перспектива" сидіти взимку в холодній квартирі — без тепла й гарячої води! А такий розвиток подій, якщо не вичнити екстрених дій, цілком реальний: вже кілька місяців як усі(!) 39 міських котелень через борги відключено від газу та електрики. Власних грошей на ремонт обладнання «Ужгородтеплокомуненерго» не має, міську ж владу на чолі з мером-бізнесменом Сергієм Ратушняком, видається, проблеми 50 тисяч ужгородських сімей аж ніяк не хвилюють. Навпаки, як показують останні події, вона "стурбована" зовсім іншими "проблемами" — якби зовсім знищити основне міське теплопостачання, повністю ігноруючи фінансові потреби КП “Ужгородтеплокомуненерго”, натомість щедро виділяючи з бюджету кошти (без жодної програми!) новоствореному КП "Енергетичні системи м.Ужгород" на ...будівництво міні-котелень! І це буквально за місяць до початку осінньо-зимового опалювального сезону!?!

    ***

    Юрій Фогел заручився підтримкою активу ужгородських соціалістів і на позачерговій сесії Ужгородської міськради у вівторок буде відстоювати інтереси міської громади та підприємств комунальної сфери обласного центру Закарпаття.
    Усі міські котельні Ужгорода відключені від газу та електрики!
    Юрій Фогел: У нинішньої міської влади м.Ужгород на чолі з мером Ратушняком повністю відсутня цілісна концепція розвитку міського комунального господарства
    Тепловики м.Ужгород попередили про можливий зрив опалювального сезону

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Анонім, погано ти інформований, бачу. - Фогел Ю.Г. вже прийшов на підприэмство-БАНКРУТ, яким його зробили ще до нього..
    Одне знаю (хто б що не говорив)- Фогел Ю.Г. прекрасний керівник і як людина - Таких небагато.. коли весь колектив підприємства тебе може підтримати.. ну хіба що за винятком одного-двох , які вже "переметнулись" у новостворене КП "Енергетичні системи".

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Тільки промерзлі ужгородці зможуть мислити тверезо, а поки вони в сплячці.Що вибрали, так і будуть грітися. Причому, і нема за що мешканців міста шкодувати, бо з року в рік вибирають чергового злодія до влади.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Та про що мова, рата все завалив. Води гарячої нема, котельні не ремонтуються. Побачите, буде Алчевськ. Рата створив під себе свої Енергетичні системи і шось там будує на три вулиці - тіпа модні котельні, а те що 20 тис. споживачів будуть мерзнути його не хвилює

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Довожу до відома що ні якиз зборів партійного активу не було. Юро не потрібно дурити ужгородців.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Соберите подписи жителей Ужгорода - тысячи подписей. Выразите недовольство работой городских властей и выразите недоверие меру Ратушняку. Все письменно (заказным письмом с уведомлением) отошлите в мэрию, а копии (тоже заказным с уведомлением) направьте премьер-министру Януковичу. И ссылаясь на его слова попросите смещения Ратушняка, укажите причины и скажите что хоть Ратушняк и не представитель обладминистрации но он является мэром областного центра - стратегически важного города на краю Европейского Союза куда Украина хочет попасть.

    Вот статья со словами Януковича:

    Янукович решил "подчистить" губернаторов
    www.ПРАВДА.com.ua, 11.09.2006, 18:18
    Премьер-министр Виктор Янукович предлагает руководителям облгосадминистраций, которые представляют политические силы, проигравшие выборы, в случае невозможности найти общий язык с депутатами облсоветов написать заявления об отставке.

    "Если у руководителей нет согласия с местными советами, им надо добровольно написать заявления и уйти", - сказал Янукович на брифинге в Кабинете министров в понедельник.

    Кроме того, по мнению премьера, если облсовет выразил недоверие своему руководителю, решение об увольнении таких руководителей "надо принимать президенту и увольнять их согласно Конституции".

    "Если нет согласия – нет работы. Если же руководитель местного совета нашел согласие с местными депутатами, то несмотря на то, что его сила проиграла выборы, он может оставаться на своей должности", - сказал Янукович.

    Кроме этого, по словам Януковича, правительство проанализирует в ближайшее время экономические показатели всех регионов Украины, а также степень их подготовки к зиме.

    "В тех регионах, в которых будут наблюдаться наиболее низкие экономические показатели и плюс плохая подготовка к зиме, мы будем вносить предложения и таких руководителей увольнять", - отметил Янукович.

    Он добавил, что кадровые чистки будут касаться трех последних мест в рейтинге.

    "Здесь не будет никакой политики и надо смотреть с практической точки зрения", - сказал он.

    Украинская правда

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Європа безперебійного постачання "голубого палива" без закарпатських газовиків не мала б! Oдп.:Арогантна є Українська бурократія и Київ тому що пудкарпатці и русини Пудкарпатя не суть як баски и чеченці. Іншак Європа немала б безперебійного постачання "голубого палива". Є не моральне щоб пудкарпатці мерзли и ліси вирубовали хижацьки на Пудкарпаті и "голубоє паливо" без проблемів транспортувалось через Закарп. обл.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Все це гівно від аноніма пише Бобков-Ї/не господарник і не бізнесмен,неасонізатор,і несміттесбиральник/просто брехун ,який відкрив Ратин перший конверт.Не зна ,що робити!Плаче що нема грошей!А у минулих іх не було також але вони і гарячу воду давали і сміття прибирали і світло було.Аж смішно 90 тис.грн. борг за світло.Заплатіть і не лякайте людей!Борги від Сембера за світло були 700 тис.грн і ніхто не скавчав.Депутати вирішили і покрили борги. Бездарність аж пре!Куди ви зайшли.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    да рата не только отопительный сезон, он все уже завалил. Улици темные, воды нет, деревья не садятся, дороги не делаются, а город превращается в свалку. А этот только и занят, что щимит нормальных людей на рынке, которые уже сотнями ходят в церковь рате здоровья желать

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Фогель зробив Ужгородтеплокомуненерго банкрутом, а тепер хоче гроші на ремонт котелень. І при цьому він дбре знає, що гроші на ремнт не підуть, а підуть на компенсацію боргу санаторам. Для чого ця демагогія?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    АНОНІМ, ти, бува, не той АНОНІМ, який вішає всіх собак також на Гісема та ставить зсилки в коменитарях на порносайти?!? А щодо "Ужгородтеплокомуненерго", то воно було оголошено БАНКРУТОМ ще до приходу Фогела на це підприємство.