ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Юрій Фогел: У нинішньої міської влади м.Ужгород на чолі з мером Ратушняком повністю відсутня цілісна концепція розвитку міського комунального господарства

    18 июня 2024 вторник
    65 переглядів

    Як уже повідомляв "UA-Reporter,com", від сьогодні в КП "Ужгородтеплокомуненерго" — безвладдя. Напередодні його санатори підписали наказ про звільнення Юрія Георгійовича Фогела, який більше трьох років керував цим комунальним підприємством обласного центру Закарпаття, за власним бажанням.
    Сьогодні ж в Ужгородському прес-клубі відбулося прес-конференція екс-головного адміністратора КП «Ужгородтеплокомуненерго» Юрія Фогела, на якій він розповів про причини свого звільнення з посади та прокоментував ситуацію із комунальним підприємством.

    Як заявив представникам ЗМІ Юрій Фогел, своєю понад трирічною роботою на цій посаді він довів життєздатність очолюваного підприємства і його можливості надавати якісні послуги. «Я не допустив розвалу міської тепломережі, обминаючи недолугі пропозиції щодо роздрібнення підприємства, приватизації окремих котелень тощо, виступав за еволюційні, а не революційні зміни у тепловому господарстві. Забезпечив безперебійну роботу мереж навіть у суровий зимовий період. Однак моя робота нинішнім керівництвом міста на передостанньому засідання виконкому оцінена як незадовільна», — каже Ю.Фогел.

    Він також продемонстрував журналістам раніше отримані нагороди. Так, минулоріч його визнано кращим управлінцем серед керівників комунальних підприємств держави, а «Ужгородтеплокомуненерго» — найкращим комунальним підприємством області.

    Таку оцінку роботи підприємства владою Ю. Фогел вважає насамперед висловленням недовіри керівництву. Тому подав заяву про звільнення, яку задовільнили. Серед причин свого рішення доповідач називає непродуманість рішень міської влади щодо теплопостачання, а також відсутність конкретних завдань тепловикам. Так, за його словами, у місті досі не прийнято плану підготовки мережі до зимового періоду і відповідно станом на сьогодні така підготовка все ще не розпочалася. Мережі перебувають у стадії санації.

    Щодо нарощування боргів підприємством та стадії фактичного банкрутства Ю. Фогел запевнив, що це була єдина можливість працювати за умови не покриття тарифами реальних витрат підприємства. «Банкрутство — це єдиний спосіб надавати послуги населенню без підняття тарифів та без дотацій з міського бюджету», — стверджує Ю. Фогел.

    Водночас цьогорічна державна субвенція 25 млн.грн. допоможе підприємству вийти на беззбитковість.

    Ю. Фогел заявив, що у рішеннях міської влади нема логіки, оскільки узагалі відсутня цілісна концепція розвитку комунального господарства. «Міський голова приймає рішення, які не проходять фахової експертизи та процедури прийняття їх радою депутатів», — каже Юрій Фогел. Він також вкотре виступив проти переходу на автономні системи опалення, наголосивши на небезпеці газових котлів для квартир. За підрахунками доповідача, для створення локальних котелень в Ужгороді необхідно 100 млн. грн., а для встановлення індивідуального опалювання мешканцям — понад 180 млн. грн. Наразі вже 23 % ужгородців відмовилися від централізованого теплопостачання, тоді як, наприклад, у Луцьку ця цифра не становить і 1 %.
    "Ужгородтеплокомуненерго" залишилося без керівника

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А для чого Раті піклуватися про місто. Головне, це треба було всістися у крісло мера. А далі - хоч трава не рости: земелька дерибаниться ще більше, ніж за Погорєлова, чужий бізнес потрохи притискається, а кармани стають все пухлішими від відкатів. Вибрали міського голову на свою голову.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А може Рата вже просто купив Ве-е -еликий бойлер, назве його "Ріо-котел" і буде продавати нам гарячу воду за цінами, за якими дешевше було б купувати молоко в тетрапаках і гріти його. Команда "професіоналів", блін.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Крандєц, місту. Копки в парламенті, за "гонорар", тиснути простіше, ніж містом керувати. Ну ладно Рата не доганяє, а куди інші члени виконкому дивляться? Хочемо Алчевська?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    этот ублюдок рата таки доведет город до полной задници. и кто только за него голосовал. лживый водочник опять всех развел, но думаю до конца срока он не доживет. в политическом плане конечно:)