ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Добро породжує радість...

    29 марта 2024 пятница
    73 переглядів

    Для 120 вихованців Чинадіївського дитячого будинку на Закарпатті цьогорічний Святий Миколай був прихильним і щедрим, бо у його ролі виступили податківці. Уявити собі дитинство без подарунків від Святого Миколая майже не можливо, але в цих дітей немає тата чи мами, які б поклали малим під подушку хоча б солодощі, тож податківці вирішили не тільки привезти солодкі дарунки, канцелярські товари та посуд, але й організувати справжнє свято для маленьких вихованців чинадіївського дитбудинку.

    6-річна Ксена, як і всі інші вихованці дитячого будинку, з нетерпінням чекала на Миколая - доброго чародія, який приносить дарунки. Та вона й не сподівалася, що субота напередодні Дня Святого Миколая виявиться такою щедрою. Спочатку Святий подарував їй гарненьку піжаму в квіточку - то керівництво закладу закупило для всіх своїх вихованців такі дарунки. Потім до Ксени приїхали гості зі Швейцарії. З того часу, як познайомилися з маленькою циганочкою ще у Свалявському будинку маляти, вони при нагоді навідуються до неї.

    Згодом чорні очі Ксени вже засяяли від іншого - нарешті вона побачила справжнісінького Миколая - із сивою бородою, важким посохом та повною торбиною дарунків! То завітав Миколай на свято, яке вихованцям дитбудинку влаштували податківці.

    А допомогли їм у цьому актори обласного Лялькового театру, які впродовж години розважали дитячу публіку. Дівчатка та хлопчики захоплено розповідали Миколаю вірші, співали пісень, змагалися у цікавих іграх та обіцяли бути чемними. Звичайно, не обійшлося й без традиційної пісні "Ой хто, хто Миколая любить". Разом із дітьми хоровод водили й гості - Роман Луник та Михайло Лабик із Мукачівської податкової інспекції, а також Тамара Стефанович та Іван Діус із обласної податкової адміністрації.

    Не могла стримати свого хвилювання директор дитячого будинку Магдалина Бугай. "Не буду лукавити, коли вперше податківці зголосилися нам допомогти, я поставилася до цього доволі скептично, - зізналася Магдалина Василівна. - Але я щаслива, що помилилася. В очах наших учителів і вихователів податківці стали прикладом милосердя, а їхні добрі справи - прикладом для наслідування. Адже вже шостий рік поспіль жодне свято у нас не обходиться без уваги податківців. Приходять сюди й тоді, коли просто є нагода прийти. Тож ми їх називаємо "наші почесні гості..."
    Закарпаття: митники в ролі ...Святих Миколаїв
    В Ужгороді маленькі "миколайчики" вітають усіх зі святом (фоторепортаж)
    Свято Миколая у місті Ужгород — єдине на всю Україну

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору