ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Енергетична складова в розрізі діалогу з Президентом.

    27 апреля 2024 суббота
    Аватар пользователя Палінкаш Іван Іванович

    Енергетична складова України нині на 70-80%% лежить на газоенергетиці, що необхідно переорієнтувати в майбутні три роки - говорить Президент, враховуючи договір з Росією, що закінчується у 2024 році.
    Нинішня ціна газу(1200 дол.), що пропонує Росія є неконкурентною для бізнесу і непідйомною для держустанов. Тому шляхи вирішення лежать в переорієнтації теплової енергетики на електроспоживання та максималізувати енергоефективність і енергозбереження. Під що будуть працювати глобальні державні програми.
    Для цього за пів року запущені всі атомні енергоблоки, котрі літом знаходились на профілактиці і закуплені два атомні енергоблоки у США.
    Альтернативна енергетика(сонячна, вітрова), не є достатніми, щоб впливати на здорожчання газоенергетики і сама є дороговартістною.
    Які шляхи вирішення теплогенерації окрім вищеназваних існують у Світі?
    1.Велику частину теплової енергії Китай отримує з спалювання відходів відходів тваринництва і зовсім не існує в Україні-аграрній країні.
    2.Піролізні котли з ККД до 99% можуть забезпечити теплом всю сільську територію України. Паливом для яких повинні стати захаращені кущами пойми рік, опале листя з скверів і лісів і всі другі горючі відходи, які Швеція вже закупає у сосідів і спалює, отримуючи достатню складову у тепловій генерації країни.