ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Футбольний бандитизм, або Головному судді, який влаштував "душиловку" ФК "Ужгородський", виставлено найнижчу оцінку

    01 июля 2024 понедельник
    44 переглядів

    Закарпатський ФК "Ужгородський" у другому турі минулої неділі грав на виїзді з великобичківською "Ялинкою". Минулого сезону команда Ужгородщини у В.Бичкові, виграючи у господарів — 2:0, примудрилася звести матч унічию — 2:2.

    Та нині склад ФК «Ужгородський» набагато сильніший. Хвилювало тільки одне: хто судитиме? Адже напередодні матчу заступник голови правління обласної федерації футболу Олег Іщенко вкотре перетасував колоду суддів, які мали б

    судити цей матч. І призначив, як ви вже здогадуєтесь, свою ріднесеньку мукачівську бригаду на чолі з Василем Зайтлером.

    І коли ця бригада арбітрів вивела суперників на майданчик, начальник ФК «Ужгородський» Руслан Лютянський лише вимовив: «Знову «душиловка!». Він -яку воду дивився! Та початок для гостей складався чудово. На 25 хв. вони повели в рахунку. Це невтомний Руслан Соскида, накрутивши у карному майданчику господарів усю оборону, забиває гол. Та через кілька хвилин помиляється один із наших захисників, і господарі зрівнюють рахунок. Та на 37 хв. Соскида знову виручив гостей — 2:1, «Ужгородський» попереду! А потім «слово» взяла людина у «чорній мантії» зі свистком.

    Та краще про це — у розмові нашого кореспондента з головним тренером ФК «Ужгородський» Іваном ШАНТОЮ:

    «Ви ж бачили, що гра повністю проходила під диктовку нашої команди. Ми в першому таймі вели в рахунку 2:1. Але мукачівська бригада суддів на чолі з Василем Зайтлером нахабно вирвала у нас з рук перемогу. Це з боку мукачівської бригади арбітрів — просто «беспредел»! Скільки я вже у футболі — а я виступав і за головну команду Закарпаття - але так, щоб судді цинічно «вбивали» команду на полі, ще не бачив! їм наплювати, що команда із усіх сил тренується, аби перемогти суперника, що у кожного гравця є сім'ї, гра — це їхній заробіток. Але у цих суддів, напевно, одна мета: знищити команду ФК «Ужгородський»! Просто знищити!

    Ця вказівка, догадуємось, поступила з верхів обласної федерації футболу. А конкретно — від одіозного Олега іщенка, який постійно тасує склад суддів на ігри за нашої участі і ставить таких, які б «задушили» нашу команду. І це вже з боку пана Іщенка не вперше. Це повний «беспредел», футбольний бандитизм, якщо хочете! І з цим треба щось робити, якщо хочемо не загубити футбол у Закарпатті. Ну як, приміром, можна було давати пенальті в наші ворота, коли гравець стоїть без м'яча, а біля нього — нікого, і він раптом картинно падає?! А потім, за будь-який дотик нашого гравця до суперника (!) нас карають жовтою карткою. Що це за балет такий? Далі ні з того ні з цього суддя придумує порушення й виганяє нашого гравця з поля! Більше того, за рахунку 2:3, наприкінці гри ми забиваємо чистий гол й зрівнюємо рахунок, але суддя його не зараховує! За своє життя, повторюсь, — каже Іван Шанта, — я все бачив, але такий цирк — уперше!»

    Та, як з'ясувалось, не всі у обласній федерації такі безпринципні. Інспектор цього матчу Василь Попович, відомий колишній суддя в Україні, який нині інспектує матчі вищого вітчизняного дивізіону, виставив за цей матч головному судді Василю Зайтлеру найнижчу оцінку - 6,4! До речі, як сказали нам у обласній федерації футболу, якщо пана Зайтлера ще раз так «високо» оцінять, то він попрощається з суддівством. Тепер пан Зайтлер пропустить гру, та ФК «Ужгородському» від цього не легше. Отже, 2:3 на користь «Ялинки». Ось така доволі прикра поразка.

    Іван ЖИРОШ, "Вісті Ужгородщини"
    На Закарпатті — буфонада футбольних функціонерів
    15 років тому — 29 квітня 1992 року — збірна України провела в Ужгороді свою першу товариську гру зі збірною Угорщини
    Футбол, Первая лига: Ужгородский ФК "Закарпатье" уже не первый...
    ФУТБОЛ. Ужгородське "Закарпаття" у рідних стінах не спромоглося забити жодного гола дніпродзержинській "Сталі"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору