ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Голова спостережної ради ВАТ "Закарпатбудуправління" пообіцяв дотримуватися засад охорони праці

    20 мая 2024 понедельник
    47 переглядів

    Комісія у складі працівників Мукачівської санепідемстанції та Мукачівського відділення Фонду соціального страхування від нещасних випадків під егідою Територіального управління Держгірпромнагляду у Закарпатській області завершила перевірку стану безпеки і умов праці на ВАТ “Закарпатське будівельне управління”, розташованому у м.Мукачеві, по вул.Пряшівській,7.

    За словами голови комісії, заступника начальника Державної інспекції об’єктів підвищеної небезпеки, гірничого нагляду та охорони надр Василя Василинчука, колектив у згаданій царині наразі спрацював незадовільно. І, оскільки будівельна галузь у регіоні є однією з найбільш травмонебезпечних, треба негайно братися за роботу, аби забезпечити на будмайданчиках для 35 будівельників підприємства прийнятний виробничий мікроклімат.

    ВАТ “Закарпатське будівельне управління є правонаступником ДП “ЗСБМУ-3” з 20 серпня 2000 року. Основними видами його діяльності є: будівельно-монтажні роботи, торгівля та виготовлення будівельних вагончиків. У ході комплексної перевірки проведено обстеження виробничої бази; видано 7 проміжних приписів; виявлено 71 порушення нормативних актів з питань охорони праці; зупинено роботу 7 одиниць технологічного обладнання; притягнуто до адміністративної відповідальності трьох працівників.

    Як зазначалося на розгляді підсумків перевірки, найбільше претензій у перевіряючих (виявлено понад 20 порушень) - до електробезпеки: відсутні паспорти на заземлювальні пристрої, що знаходяться в експлуатації, та акт розмежування балансової належності електроустановок і експлуатаційної відповідальності сторін. Не забезпечено достатню кількість електротехнічних працівників. А ті, що працюють ( та й самі електроустановки), не мають випробуваних електрозахисних засобів та первинних засобів пожежегасіння. Не призначено працівника, котрий відповідає за наявність і стан засобів захисту. Все це в комплексі порушує вимоги чинних нормативних документів до утримання, експлуатації і обслуговування електроустановок. Навіть ключі від підстанції доручено людині, що немає належної групи допуску, хоча ще зовсім свіжий нещасний випадок зі смертельним наслідком, що стався в Ужгороді, був викликаний аналогічним порушенням!

    - Урок не пішов на користь? Вважаєте за краще вчитися на власних помилках? – з такими запитаннями звернулися члени комісії до голови спостережної ради ВАТ “Закарпатське будівельне управління” Василя Сайка.

    - На вердикт перевіряючих ми відреагували блискавично, - повідомив Василь Михайлович. - За кілька днів усунули більшу частину дрібних порушень. Звільнилися від спеціаліста служби охорони праці підприємства, що завалив цю роботу, підібрали і призначили на посаду людину більш кваліфіковану, а – головне-відповідальну – Степана Височанського. Вже є й проект виконання робіт, і дозвіл на виконання робіт з підвищеною небезпекою на будмайданчику по вул. Краснодонців в Мукачеві маємо. В подальшому, щоб убезпечити життя і зберегти здоров’я людей, намагатимемось працювати без нарікань...

    Віра ТУРЯНИЦЯ, керівник прес-служби ТУ Держгірпромнагляду по Закарпатській області
    Закарпаття: Коли травматизм зростає, про ефективність припису працеохоронця говорити не доводиться
    У першому півріччі на підприємствах Закарпаття виявлено 25,5 тисяч порушень
    У закарпатській школі дві жінки отримали травми, коли білили клас
    Представниця Закарпаття Віра Туряниця — третій "соціальний журналіст" в Україні

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору