ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Горе-статисти Мукачівської мерії...

    23 июня 2024 воскресенье
    49 переглядів

    Минулої суботи потрапила до рук газета "обласної ради і обласної державної адміністрації". За нею, як й за всім, що твориться в Закарпатській області, відверто стоїть клан Балоги, про що не важко здогадатися, коли гортаєш цей барвівський рупор. Не біда, у свій час вона була рупором СДПУ (О), і закарпатці якось це пережили. Тепер на другій сторінці цього видання «гідний син» та «істиний патріот» України та нашого краю Василь Петьовка поливає брудом владу Ужгорода, одночасно розхвалюючи себе, коханого.

    Коротко кажучи - Васько збрехав? Ні. Вельмишановний мер міста над Латорицею - брехун? Знову ні. Правильніше так – „локшина на вуха закарпатців устами Вельмишановного мера.”

    Такі думки спадають на гадку, коли читаєш надруковане в цій „барвистій” газеті інтерв’ю з Василем Петьовкою в рубриці „з перших уст”. Спочатку великими буквами красномовна назва „Мукачево лідирує”, так би мовити, „сам себе не похвалиш”... Як кажуть, скромність прикрашає, тільки не політиків, тому Мукачівський міський голова просто з пальця насмоктав дивовижних фактів про успіх аукціонів з продажу землі в своєму місті, (те що древнє місто над Латорицею приватизоване Балогами ніхто не сумнівається) про грамотну та раціональну політику та якісь там листи, що він надіслав мукачівцям. З його слів, жителі міста вже включені в список „своїх” клану Барви, дослівно це звучить так: „земельні ділянки під індивідуальне житлове будівництво уже надаються „своїм”, тобто мешканцям Мукачева”. Про жителів села Завидово вже мова не йде, ці хлопці вже давно грабастають по цілій області. А в Ужгороді не виходить, тому й болить та свербить у барвистої компанії. Відверто, я пана Петьовку поважав, вважаючи його найбільш грамотним серед цієї завидівської зграї. Ну як кажуть „З вовками жити по вовчому вити”. „Родіна сказала нада” і шанований мер взяв „під козирек” .

    „Усі хто бажає отримати ділянку, бере на себе забов’язання офіційно внести затверджену суму коштів на рахунок міської ради для прокладання комунікацій в цьому районі”, говорить пан Василь. А ось яку сумму не договорює, і хто саме, з яких таких гарних очей її визначає мовчить. Для прикладу в Ужгороді сесією міської ради затверджена сума в розмірі 25 гривнів за квадратний метр землі. А на сьогодні це є більш ніж 4 мільйона гривень, які будуть використані для прокладання комунікацій. Процедура цілком прозора і відкрита. А у Вас?

    Далі ви пишете, що місто над Латорицею попереду по продажу землі. Але ж за якою ціною? Чомусь пан Василь не озвучив її в своєму виступі, а дарма. Беремо гроші вилучені мукачівською мерією в ході так званих відкритих аукціонів, а це 8,627,28 грн, та ділимо на всю землю, що продана в місті Мукачеві, а це 26 гектарів. Отримаємо 33 грн. за квадратний метр.

    Таку ж маніпуляцію проводимо з розрахунку ціни метра квадратного в Ужгороді. Відповідно: 19,078 гектарів та кошти 22 270 448, 28 грн.

    Результат наступний: в Ужгороді, де аукціони, як пише пан Петьовка, не проводяться, в бюджет потрапляє 117 грн за квадратний метр, а в Мукачево, де „відбуваються чесні та прозорі аукціони” серед своїх, всього 33 гривні. Як 30 срібників, чи не правда, пане Василю?

    Різниця майже в 4 рази. Може саме тому Мукачево залишається дотаційним містом, а Ужгород годує ї Київ. Продовжувати рахувати, думаю, не варто, може, треба просто порадити пану меру Мукачева обламати руки тим горе-статистам мукачівської мерії, що так ганебно його підставили.

    Віктор ЗЛИВА, сайт Ужгородської міської ради
    Закарпатський безробітний від скуки "замінував" приміщення міської Ратуші в Мукачеві
    Мер Ужгорода Сергій Ратушняк збирається "ліквідувати" Віктора Балогу?
    Закарпатье: Деградация власти во времени, или областной центр — в Мукачево
    Ужгород: Як Віктор і Сергій переплутали Божий дар із яєчнею...

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Еее ..куриця не потя,Мукачово не "стольний"варош Ужгород.Завто і бацуриня иншаке..(((((

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ну, всралися в, фатове, з цією ратівською пропагандою! Що, Слоболянюк уже дружить з Ратою, що публікує його власні пасквілі? Чи, може, не знає, що Віктор Злива - це і є нинішній Сергій Ратушняк і колишній Степан Сокира?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    В Ужгороді за квадрат землі платять всі по 25 грн, а в Мукачеві по 33 на аукціоні. Хочу в Мукачево на аукціон!!!!!!!!!