ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Єдина в обласному центрі Закарпаття громадська баня закрита на ремонт

    26 апреля 2024 пятница
    32 переглядів

    Закриття громадської бані, що по вулиці Підградській, 59, в Ужгороді, викликало справжній шквал обурення серед постійних користувачів цього комплексу обласного центру Закарпаття. Ця баня існує в Ужгороді вже багато десятиріч. Сюди повсякчас ходять митись пенсіонери, солдати, начальники, студенти, працівники різних фірм міста, інтелігенція та робітники. Адже це – єдина загальнодоступна для ветеранів війни та праці, пенсіонерів та малозабезпечених людей міста, ба навіть найближчих сіл баня. Дві години миття тут коштували на початку року 5 (!) гривень, згодом керівництво підняло вартість до 8, але пенсіонери отримали половинну скидку.

    Раніше цей банний комплекс належав підприємству “Магістраль-сервіс”. Тут крім бані були пральня, ресторан та тренажерний зал, які довгий час обслуговували залізницю. Останнім часом довкола комплексу вирують неабиякі пристрасті: його то закривають на ремонт, то продають... А на початку грудня відвідувачі бані з оголошення дізнались, що з 5 грудня банний комплекс по вулиці Підградській закритий на ремонт, що триватиме три місяці, по 1 березня 2006 року.

    – У баню я ходжу з 1971 року, – каже Ольга Миколаївна, – з великою компанією подруг. Жінки тут мали, на жаль, лише два банні дні, решту віддано чоловікам. Дуже вже багато людей користуються цією банею. А тепер я навіть не знаю, що будемо робити! Умови тут, звичайно, не на найвищому рівні, але зовсім недавно тут уже робили ремонт: замінили лавиці, побілили стелю і було більш-менш чисто. Навіщо потрібен ще один ремонт, скажіть? Та ще взимку, та ще й на три місяці! Робили б ремонт улітку, коли спека і освіжитись можна на річці...

    – Хай би закривали, – додає ще один постійний відвідувач бані, Іван Іванович, – але натомість нехай відкриють у місті щось інше, рівноцінне цьому комплексу!..

    У зверненні до депутатів Ужгородської міської ради, членів фракції Соціалістичної партії України Доктора О.О., Слободянюка С.М. та Фогеля Ю.Г. під проханням допомогти повернути баню – єдине для багатьох місце, де можна цивілізовано помитись, підписалось 360 відвідувачів. Це, варто сказати, менша частина всіх відвідувачів бані. Люди в розпачі – де ж напередодні новорічних свят помитись?

    Депутати почали діяти швидко та рішуче. За кілька днів підготували запит до Ужгородської міської ради на ім’я мера з проханням включити у порядок денний XLVIII сесії Ужгородської міської ради питання “Про оголошення конкурсу на будівництво Ужгородського громадського банного комплексу”; доручити Управлінню майнової політики міста та Управлінню архітектури подати на розгляд депутатам свої пропозиції щодо місця розташування нового банного комплексу до 20.12.2005 р.; звернутись до власників банного комплексу по вул. Підградській, 59 з проханням перенести ремонт на весняно-літній період наступного року.

    Аня Розій.
    Фракція СПУ в Ужгородській міськраді потурбувалася про ветеранів війни і праці
    Ужгород: Чи буде майбутнє у Дравецької бібліотеки?
    Ужгородські освітяни знову без грошей...
    "Збережіть наш будинок!" — про це волають мешканці будинку №45 по вул.Грушевського в Ужгороді

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    вы шо делаете а чистые руки откуда возмутся

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Відремонтують та продадуть.