ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Іван Кулеба: Чехія не має наміру підписувати нову угоду з Україною щодо працевлаштування заробітчан

    28 мая 2024 вторник
    55 переглядів

    Чеська влада не виявляє зацікавленості у підписанні нової міждержавної угоди щодо працевлаштування українських заробітчан. Із такою заявою виступив посол України в Чехії Іван Кулеба, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на "Німецьку хвилю".

    За словами посла, позиція чеських урядовців полягає в тому, що всі питання можна врегулювати виходячи із чинного чеського законодавства. Водночас, на думку українського посла, відповідні чеські закони заохочують діяльність посередників, які займаються стягненням із заробітчан. Проблема заробітчанства, каже посол, постала давно, і покінчити з нею могла б саме спеціальна угода.

    Керівник Міжнародної міграційної організації Ян Шрот в інтерв'ю "Німецькій хвилі" сказав, що погоджується з тим, що така проблема є, водночас він наголосив, що українська влада приділяє мало уваги поінформованості українців, які збираються працювати в Чехії. У свою чергу Чехія відкрила міграційні центри у Києві, Харкові, Львові, Тернополі і незабаром відкриє в Ужгороді, зазначив Ян Шрот.
    Закарпатці поневіряються по світах у пошуках заробітчанського хліба
    Заробітчан із Закарпаття в Росії поставлять на облік
    Закарпатці влаштували різанину в угорському місті Ниїрміхалді. Електропилою!
    Закарпатських заробітчан легалізують. У Польщі

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору