ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Міністр Володимир Шандра відвідав завод "Єврокар" на Закарпатті

    26 июня 2024 среда
    44 переглядів

    З введенням в дію цеху конвеєрної збірки заводу «Єврокар» Україна автоматично перетвориться на автомобілебудівну державу, яка виробляє продукцію на світовий автомобільний ринок. Зараз «Єврокар» затвердив Програму розвитку до 2010 року, якою передбачено будівництво другої черги заводу, що дозволить випускати понад 128 тисяч автомобілів відомих європейських марок.

    Як проходить будівництво першого етапу ІІ черги заводу, вивчав міністр промислової політики України Володимир Шандра. Перебуваючи вчора в Закарпатській області з короткочасним візитом, Володимир Шандра разом з головою Заккарпатської облдержадміністрації Олегом Гаваші та головою наглядової ради «Єврокару» Олегом Боярином побували на заводі.

    З 2002 року, коли неподалік села Соломоново Ужгородського району запрацював завод «Єврокар», з його цехів виїхало 23 тисячі нових автомобілів. Спочатку тут випускали автомобілі «Skoda», з жовтня 2003 р. – «Volkswagen», а з березня цього року і «Audi».

    Закарпатське ЗАТ «Єврокар» – одне з підприємств-лідерів з випуску автомобілів концерну «Volkswagen Group». Причому це єдине підприємство системи концерну, яке не є його власністю. В ЗАТ залучена українська інвестиція. «Єврокар» випускає сертифіковану продукцію під брендом і за технологією одного з найбільших світових автовиробників (до речі, рішенням правління концерну Україна зарахована до переліку країн пріоритетної співпраці).

    Зараз поряд з першим виробництвом «Єврокару» на 25 тис. кв. метрах будується цех конвеєрної збірки. З реалізацією другої черги проекту «Єврокар» здійснюватиметься поетапний перехід до повного циклу виробництва зі зварюванням, фарбуванням кузовів та конвеєрною збіркою автомобілів європейських марок «Skoda», «Volkswagen», «Audi». «Що важливо, – зазначив голова ОДА Олег Гаваші, – це дасть області додаткові робочі місця – їх кількість на заводі збільшиться до 1640 чоловік. Значно зростуть і надходження в бюджет області», повідомили із прес-служби Закарпатської ОДА.

    Як повідомив Олег Боярин, у планах підприємства також будівництво цеху по виробництву деталей до автомобілів. До речі, уже зараз 45 українських підприємств зареєстровані як потенційні постачальники концерну.

    Будівництво ІІ черги заводу перебуває під особистим контролем міністра промислової політики України, і це вже не перший приїзд Володимира Шандри на «Єврокар». Міністр залишився задоволеним побаченим. Тим більше, що цього ж дня закарпатські автомобілебудівники презентували гостям дві нові моделі – «Volkswagen-Passat» та «Skoda А-5». Завод отримав сертифікат на їх виробництво, і це свідчить, що довіра «Volkswagen Group» до «Єврокару» зростає.
    Закарпатський "Єврокар" хотіли підірвати?
    "Єврокар" і "Ядзакі-Україна" — попереду всього Ужгородського району!
    Закарпатський "Єврокар": Є перший рекорд економності!
    СЕЗ "Закарпаття": "Єврокар" випустив 20-тисячний автомобіль

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    http://uzhhorod.com/tereveni/index.html