ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Говерлі відновлюють понищені вандалами символи державності

    23 июня 2024 воскресенье
    34 переглядів

    Голова Закарпатської облдержадміністрації Олег Гаваші зазначив, що на Говерлу піднялася оперативна група у складі співробітників районних підрозділів СБУ, прокуратури та міліції, аби на місці вивчити обставини цього злочину.

    «Тісно співпрацюємо з облдержадміністрацією Івано-Франківської області. Зараз правоохоронні органи обох областей працюють спільно. Органи влади нашої та Івано-Франківської області проводять роботи по якнайшвидшому відновленню понищених символів», — сказав О. Гаваші.

    На подію відізвався і глава Секретаріату Президента України, виходець з Закарпаття Віктор Балога. «Звістка про сплюндровані Прапор і Герб на найвищій вершині нашої Батьківщини боляче вразила серце», — йдеться у його заяві, розповсюдженій управлінням інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА.

    За його словами, правоохоронці одержали ляпас від упевнених у своїй безкарності молодиків, тому реакція на таке розгнуздане нахабство має бути негайна.

    ***

    Активісти екстремістської організації «Євразійський союз молоді» на Говерлі знесли Державний герб України, розбили гранітний знак, встановлений на честь Конституції України, а замість Державного прапора України поставили стяг своєї організації. Саму ж Говерлу екстремісти на своєму сайті «перейменували» на «пік Сталіна»! В інтернеті розміщено офіційну заяву цієї організації, в якій йдеться про те, що Євразійський союз молоді бере на себе відповідальність за осквернення державних символів України. «Цим безпрецедентним актом ЄСМ заявляє, що час так званої «України незалежної» закінчується. Ми побудуємо Велику Україну у складі Євразійської імперії», – заявляють вандали. І погрожують, що продовжать чинити на території України подібні акти вандалізму.
    СБУ утверждает, что организатор теракта на Говерле уже удрал в Россию...
    Влада Закарпаття засудила вандалізм на Говерлі
    Степан Гавриш: Зруйнували герб України на Говерлі непристойні, непорядні та нечестиві люди. Це прояв сатанізму!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору