ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті намітилась тенденція збільшення площ під виноградниками

    21 мая 2024 вторник
    29 переглядів

    Цього року на Закарпатті намітилась тенденція збільшення площ під виноградниками, повідомили в місцевому представництві Проекту аграрного маркетингу, повідомляє "Агроогляд".
    За словами Леоніда Лінчука, головного інженера ужгородського відділення "Укрдіпросад", замовлення для отримання проектів для висадження винограду зросли в порівнянні з минулим роком в 3 рази.

    "Укрдіпросад" займається виготовленням проектів закладання багаторічних насаджень для отримання "одновідсоткових" коштів від держави. На Закарпатті поки це єдина організація, що займається подібними роботами. Також ця організація розробляє вимоги при виборі ділянок для закладання саду і ягідників.

    Як повідомлялося раніше, на Закарпатті бракувало нових виноградників. За словами ветерана виноградарства Закарпаття Михайла Скрильника, головного агронома "Закарпатсадвинпрому", в області минулого року близько третини виноградників мали вік більше 30 років. Нових насаджень винограду (до 5 років) було близько 600 га з 4500 га наявних. Це дуже мало, вважає М.Скрильник, і, незважаючи на програми підтримки виноградарства та садівництва, на виноградарство в краї звертається недостатня увага. Але зараз ситуація покращується за рахунок збільшення насаджень.

    Головні завдання, на думку фахівців, - це впровадження нових технологій виноградарства, закладання нових європейських сортів, розширення площ під виноградниками. В зв'язку з гористістю територій, які важко обробляти при вирощуванні овочів або зернових, і сприятливими кліматичними умовами саме виноград може давати хороший врожай та ефективне використання саме цих земель, не придатних для використання під інші культури.
    Цьогоріч на Закарпатті посадили 179 га виноградників та садів
    "Напій богів" на службі у закарпатського туризму
    Перший фестиваль "Середнянське винобрання" пройшов на Закарпатті
    В останні роки фермери Закарпаття роблять акцент на інтенсивних садах з крапельним зрошенням

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ага, Гисем только денежки дотационные ворует, пока его не сбросите, какие, в пилотку, виноградники?!