ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті завершено сертифікацію лісів за системою FSC?

    20 мая 2024 понедельник
    33 переглядів

    Сертифікація лісів за системою FSC гарантує високий рівень лісоуправління відповідно до строгих міжнародних вимог. З одного боку, наявність сертифікату FSC дозволяє збільшити надходження від експорту деревини, а з іншою — сертифікат – це гарантія охорони навколишнього середовища, повідомляє derevo.info.

    За останнє десятиліття у багатьох країнах світу з'явилася нова тенденція: продавці і виробники продукції з деревини вимагають, щоб виробництво здійснювалося відповідним чином, тобто щоб одержувати деревину не в результаті незаконних рубок, а її виробництво повинне гарантувати охорону навколишнього середовища, збереження біорізноманітності та ін.

    Сьогодні все більше і більше компаній по всьому світу купують деревину і продукцію з неї, яка має маркування «FSC»: починаючи від заготовок для підлоги і меблів — до паперу і навіть деревного вугілля. До компаній-споживачів сертифікованої за системою FSC продукції відносяться і такі гіганти, як «IKEA» та «TETRAPAK».

    Ринок продукції, сертифікованої за системою FSC, росте швидкими темпами. За приблизними розрахунками, у 2005 році оборот глобального ринку сертифікованих товарів за системою FSC склав близько 5 мільярдів доларів США.

    У 2000 році за схемою FSC організовано першу в Україні “Українську Групу Сертифікації” (CERTIFIVE Group Ukraine). Питаннями лісової сертифікації в Україні кваліфіковано займаються Український науково-дослідний інститут лісового господарства та агролісомеліорації (УкрНДІЛГА), Національний Аграрний університет (НАУ) та Національний лісотехнічний університет (НЛТУ). Фахівцями УкрНДІЛГА в 2003 році розроблено попередні рекомендації щодо запровадження лісової сертифікації в Україні.

    На сьогоднішній день в Україні повністю завершено сертифікацію лісів у Закарпатській та Львівській областях.
    На Закарпатті не вщухають пристрасті навколо Брустурянського лісництва
    Карпати очима еколога
    Закарпатці взяли участь у змаганнях на кращого вальника лісу ...на Рівненщині

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору