ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Нова угорськомовна школа відкривається на Закарпатті

    04 мая 2024 суббота
    23 переглядів

    З першого вересня 260 дітлахів із села Вилок, що у Виноградівському районі Закарпаття, навчатимуться в новій угорськомовній школі з поглибленим вивченням інформатики. Це стало можливим завдяки підтримці обласної і районної влад, спонсорів.Напередодні Дня знань голова Закарпатської облдержадміністрації Олег Гаваші та начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Юрій Герцог взяли участь в урочистому відкритті цього навчального закладу. Олег Гаваші подарував школярам телевізор, музичний центр та DVD-програвач.

    За словами директора школи Йосипа Шімона, будівництво розпочалося ще у 1999 році. На жаль, з різних причин зайти в новозведену будівлю дітлахи можуть лише зараз. Однак дотепер ще не облаштований другий корпус. Він буде готовий через рік – першого вересня 2007 року. Сьогодні в школу вже завезені меблі. На їх придбання обласне управління освіти виділило 130 тисяч гривень. Райвідділ освіти Виноградівської РДА профінансував витрати на спорудження котельні.

    Те, що навчання ведеться угорською мовою, має свої переваги і недоліки, – стверджує директор Йосип Шімон. Адже саме у Виноградівському районі компактно проживають угорці, однак „угорськомовним” випускникам через мовний бар’єр важче вступити до вищого навчального закладу. Раніше вони були змушені їхати до Угорщини, аби здобути той чи інший фах. Тепер з цим легше, адже інститути з угорською мовою викладання вже існують у Берегові та Мукачеві. До того ж абітурієнти мають змогу вступити до закарпатських угорськомовних училищ.
    Новосели-учні будуть і на Закарпатті
    Закарпаття: Взимку школярі Ужгородщини не мерзнутимуть!
    Виноградово: Бібліотеку місцевої школи поповнили книги відомого закарпатського літературознавця Івана Хланти

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору