ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Перший фестиваль "Середнянське винобрання" пройшов на Закарпатті

    03 мая 2024 пятница
    36 переглядів

    У селищі Середнє Ужгородського району Закарпатської області відбувся перший фестиваль "Середнянське винобрання", присвячений збору урожаю винограду й відродженню давніх традицій закарпатського виноградарства. Родзинкою свята стала театралізована вистава, коли дівчата в національні костюмах топтали виноград у великих бочках.

    Ідею створення такого фестивалю запропонував сільський голова селища Емеріх Крицький разом з жителем села Василем Ковачем. Її підтримала районна влада. "У нас традиції виноробства мають тисячолітню історію. Їх потрібно знати. Ми прагнемо робити все для того, щоб зберегти давні обряди і передати культуру виноробства наступним поколінням", - відзначила начальник відділу культури і туризму Ужгородської райдержадміністрації Еріка Вайда.

    Гості фестивалю, яких розважали закарпатські народні ансамблі, не залишилися байдужі і до дегустації кращих сортів вина і винограду. Закінчилося свято народними гуляннями і святковим салютом.
    Цьогоріч власного винограду не наїмося?
    Над виноробством Закарпаття навис домоклів меч!
    В Закарпатье гибнет молодая виноградная лоза
    Закарпаття: Виноград — до комори!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Дану: якщо все було дійсно так, як Ви написали, то для журналіста це - велика "ляпа". Я навіть дуже дивуюся, бо знаю пару професійних журналістів,і звикла до того, що редактор все ж таки перевіряє інформацію кореспондента перед опублікуванням у інтернеті. Жаль, що я не була на цьому святі у Середньому. Але сподіваюся, що "чому бути, тому не минути":). Дякую, Дан, що відповіли на мою репліку.
    Будьте оптимістичним!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Одразу видно, що автор цієї інформації не був на святі.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Nonest
    13.09.06 (08:36) - був, звісно. Я не критикую нічого. Абсолютно. Тим більше ідею проведення фестивалю. Просто журналіст, який готував цю новину допустив чимало помилок, які вказують на те, що його там не було. Наприклад:дегустації вин там не було. Дівчата не топтали виноград у великих бочках. І з ПІБ організаторів автор наплутав. Але, це так ремарка до теми якості закарпатської журналістики.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Дану. Щодо того, що "дівчата не топтали виноград", то тут ти не правий, так як це показував учора навіть телеканал "Тиса-1".

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А Ви були на цьому святі, Дан? Розкажіть детально, що Вам сподобалося, а що - не сподобалося? Багатьом же цікаво буде прочитати про цей фестиваль! Ідея проведення фестивалю "Середнянське винобрання" хороша, - як Ви думаєте? Адже продовжуються традиції наших предків, які теж колись влаштовували свято у період збору винограда і винобрання, правда, називалося воно не фестивалем. Але діло не стільки у назві. Такі свята існують і сьогодні у всіх країнах-виноробах, і у програмі цих фестивалів залюбки приймають участь місцеві жителі. Удень, крім виступів учасників художньої самодіяльності, проводять регіональний конкурс духових оркестрів, у школах вручають призи за кращий твір, присвячений винобранню у рідному краї, а коли на місто опустилися сутінки, то по вулицям великих і маленьких міст, наприклад, організовують хід зі смолоскипами. У ньому залюбки приймають участь і дорослі, і школярі. Це - загальнонаціональне свято гордості і подяки за те, що виноградна лоза рясно плодоносить саме на цьому клаптику землі.
    Розкажіть про середнянський фестиваль і Ви. А якщо Вам щось не сподобалося, то розкажіть, що, на Вашу думку, можна би було зробити, щоби цей фестиваль став таким, яким би Вам цікаво було його бачити? Можливо, що тоді наступний фестиваль "Середнянське винобрання" буде цікавішим. (Хоч, можливо, і тоді знайдуться люди, які будуть критикувати організацію свята. Але тільки тому, щоби знову покращити його проведення).