ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Початок глобального похолодання в Україні

    19 марта 2024 вторник
    Аватар пользователя Кирило Сахнюк

    Три області України повідомляють про критичну ситуацію зі споживчим газом. Львівська, Закарпатська та Хмельницька ОДА розглядають введення надзвичайної ситуації у зв'язку з критичною нестачею газу для опалення бюджетних установ на осінньо-зимовий період 2021-2022. Відповідні заяви були опубліковані після засідання обласних комісій ТЕБ та НС у зазначених областях.
    Керівник паливно-енергетичного департаменту Львівської ОДА Богдан Кейван повідомив, що на території Львівщини працює 825 бюджетних установ та понад 4000 пунктів обліку газу, з них на сьогодні включено лише 986, що становить 23,4%. Голова Хмельницької ОДА Сергій Гамалій повідомляє, що необхідно провести переговори з "Нафтогазом" для зниження ціни Постачання споживчого газу для бюджетних установ по 13,6 грн без ПДВ.
    Складна ситуація, за повідомленнями місцевих чиновників, також у Дніпропетровській та Одеській областях.
    Надії на Західну допомогу в тиску на "клятих" володарів газу для справедливого, з української точки зору, розподілу вуглеводневих потоків, теж немає. На саміті Україна-ЄС, глава європейської дипломатії Жозеп Боррель вивів рівень європейської підтримки України на новий щабель: на наше прохання Єврокомісія вивчала законність нового газового контракту Росії та Угорщини і дійшла висновку – двосторонній контракт на постачання газу в обхід України не порушує законодавство ЄС.
    "Наскільки мені відомо, в угоді між Угорщиною і» Газпромом» немає нічого протизаконного, нічого, що суперечило б європейському законодавству", - заявив Боррель.
    В таких умовах уряду потрібно шукати вихід з ситуації, що склалася патової ситуації з поставками газу в Україну. Резерву часу і грошей - немає. Обіцяної європейської допомоги-немає. Але еліта, на те і еліта, щоб знайти вихід.
    Хід за Вами, пане Президенте!