ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Релігійний конфлікт: До голови православної громади закарпатського с.Великі Лази ще й так не дійшло?!?

    17 июня 2024 понедельник
    47 переглядів

    Судову тяжбу, що триває ось уже понад 16 років поміж греко-католицькою та православною громадами закарпатського с.Великі Лази, уже варто занести у Книгу рекордів Гіннеса. З вини православної громади села, головою якої є пані Любов Вагацька, й донині не врегульовано питання законного почергового користування єдиним на селі храмом, який до радянської влади належав греко-католицькій громаді.Л.Вагацька знову і знову, незважаючи на численні рішення судових інстанцій різних рівнів (включно з Вищим Адміністративним судом України, рішення якого є остаточним і перегляду не підлягає!), ніяк не вгамовується і не хоче виконати судові рішення щодо усунення перешкод для почергового користування храмом православними і греко-католиками села. Тим сами нагнітаючи протистояння в селі на релігійному грунті.

    До речі, сьогодні, 10 серпня, Господарський суд Закарпатської області у черговий раз підтвердив винесені раніше рішення щодо дійсності договору від 02.11.200 року на право греко-католиків с.Великі Лази на рівні з православними вірниками користуватися Свято-Вознесенським храмом.

    І ще таке. Державна виконавча служба Ужгородського району за постійне перешкоджання виконанню судовиконавцями рішення Господарського суду по даному питанню порушила питання перед прокуратурою Ужгородського району про притягнення голови православної громади с.Великі Лази Л.Вагацької до кримінальної відповідальності.

    Невже до пані Вагацької й після цього ще й так не дійде, що в цій країні потрібно бути законослухняною?

    Михайло Варцаба.
    Закарпаття: Релігійне протистояння у Великих Лазах триває
    У Великих Лазах гасять міжконфесійний конфлікт

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Варцаба! Хочеш повторення репресій? Ти знаєш чого коштують твої суди? Як влада, так і каральні органи Закарпаття, показали верх свого хамства при грубому вирішенні релігійного питання у В.Лазах. Хочете судити православних за невиконання рішень? Тодіприйдеться судити біля сотні греко-католиків за подібну поведінку. Явно подуріли ви з вашим дикарським нерозумінням свободи віросповідання! Влада дурить людей в селі про будівництво нвого храму вже десять разів і знову обман! Хами чиновники, хами есбеушники і міліція з судами. Хами і плачені журналісти, які так і не спромоглися написати правду про нерівну боротьбу православних в В. Лазах з більшовицькими недобитками в личині нових греко-католиків. Ясно, що безбожникам потрібні конфлікти, а не народу. Лишіться народу! Дайте народу мирно молитися!!!