ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Соціальні партнери — за безпечні умови праці

    20 июня 2024 четверг
    29 переглядів

    У рамках Тижня охорони праці, що триває з 21 по 28 квітня, у філії №8 ТзОв “Ено-Меблі ЛТД” зустрілися представники Іршавських районних держадміністрації та ради, управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань в Закарпатській області, Територіального управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області, районної санепідемстанції та керівники лісогосподарських, лісомисливських, лісозаготівельних і деревообробних підприємств різних форм власності. За “круглим столом” йшлося про соціальне партнерство у забезпеченні конституційних прав працівників лісозаготівельної та деревообробної галузей на безпечні умови праці та заходи з його зміцнення. У програмі зустрічі: ознайомча екскурсія філією №8 ТзОВ “Ено-Меблі ЛТД”; інформації про стан соціального партнерства між роботодавцями - страхувальниками та страховим відділенням виконавчої дирекції Фонду в Іршавському районі з організації виконання вимог Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності”; про діяльність у 2007-ому році районної ради безпечної життєдіяльності ; про стан організації і проведення медичних оглядів, дотримання протягом минулого року гарантій прав на охорону праці, вимог Правил охорони праці.

    Запропоновані увазі учасників “круглого столу” інформації були обговорені з вболіванням за справу та непідробною зацікавленістю. Підсумок дискусії – рекомендації “круглого столу” роботодавцям ( з організації роботи служб охорони праці, розробки та затвердження переліку робіт з підвищеною небезпекою, організації для їх виконання спеціального навчання та перевірки знань працівників, проведення в трудових колективах аналізу ходу виконання рішень ради безпечної життєдіяльності населення) та районній раді безпечної життєдіяльності населення ( створити на базі дирекції районного відділення Фонду соціального страхування центр для надання роботодавцям, керівникам служб охорони праці трудових колективі консультацій з питань створення умов для реалізації конституційного права працівників на охорону їх життя і здоров’я).

    ***

    Протягом 2001-2008 років у лісозаготівельній та деревообробній галузях промисловості Іршавщини сталося 45 випадків травмування на робочому місці та професійних захворювань. З них 3 – зі смертельними наслідками. Найбільше випадків виробничого травматизму – по п’ять – зареєстровано на ТзОВ “Ено - Меблі ЛТД” та у його Філії №5. Найбільша кількість травмованих (11) - на лісопильних та стругальних виробництвах.

    Прес-служба Територіального управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області

    Виробництво небезпечне для життя
    Про безпеку праці, або "Любиш коня поганяти – люби його й годувати!"
    Закарпатські працеохоронці мають претензії до мужіївського СП "Керамнадра"
    Закарпаття: Рівень травматизму в 2007 році порівняно з 2006-им зріс з 87-ми до 99-ти випадків

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору