ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Сьогодні на Закарпатті відкривається виставка-ярмарок "Ужгородський книжковий Миколай-2006"

    26 июня 2024 среда
    21 переглядів

    Сьогодні місто Ужгород вкотре перетвориться на культурно-книжкову столицю Західного регіону України. Вже традиційно, п'ятий рік поспіль, в обласному центрі Закарпаття проходить виставка- ярмарок «Книжковий Миколай».

    «Серед учасників виставки-ярмарку видавництва Закарпаття та видавці з Києва, Львова, Івано-Франківська, Вінниці та інших міст України», — розповіла директор Закарпатської обласної бібліотеки й співорганізатор цьогорічної виставки Людмила Григаш.

    Традиційно на ярмарку не лише продаватимуть книги. Ужгородці долучаться до культурно- літературного життя всієї країни, а таке щастя їм вкрай рідко перепадає, каже один із організаторів, журналіст та громадський діяч Олександр Гаврош.

    «Таку виставку-ярмарок ми з самого початку й задумали проводити виключно для того, аби познайомити ужгородського читача з літературними процесами, що відбуваються в Україні. Окрім того, ще кілька років тому в Ужгороді, як то кажуть, вдень зі свічкою не можна було знайти українську книжку. Нині ж це явище подолане, на щастя», — коментує Олександр Гаврош.

    За його словами, в гості до закарпатських шанувальників очікуються лауреати національної премії ім. Т. Шевченка Дмитро Кремінь та Михайло Слабошпицький, головний редактор журналу «Книжник-рев'ю» Костянтин Родик та керівник Всеукраїнського конкурсу «Книжка року» Галина Родіна,. гості з Словаччини: Іван Яцканин, Йосип Збіглей, Мілан Бобак; на запрошення Центру Європейської інформації приїдуть — літературознавець, поет і публіцист Павло Вольвач.

    Головні акції програми — презентації нових книг, конкурси; дискусії відбудуться в ужгородському спорткомплексі «Юність», а численні зустрічі з гостями «Миколая» — в аудиторіях вузів, шкіл, бібліотеках міста.

    До речі, в рамках «Ужгородського книжкового Миколая» пройдуть також виставки живопису і графіки, творчі зустрічі з фахівцями книжкового дизайну з Української академії друкарства (м. Львів) — кандидатом мистецтвознавства Володимиром Стасенком та Ярославом Куцем.

    Наталка ПОПОВИЧ, "День".
    Програма "Ужгородського книжкового Миколая – 2006"
    та акцій у рамках виставку-ярмарку 14-15 грудня 2006 року

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору