ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У гірських районах Закарпаття активно розбудовуються курортні території

    12 мая 2024 воскресенье
    53 переглядів

    На сьогодні роботодавців здебільшого цікавить не тільки низинне прикордоння краю, де краще розвинена інфраструктура, а й так звана закарпатська глибинка. Не таємниця, що нині вже і тут відчувається нестача робочої сили, особливо високий попит у краї залишається на професії, пов'язані з наявністю високого рівня освіти та кваліфікації.

    У гірських районах Закарпатської області активно розбудовуються курортні території, на розвиток яких спрямовується основна частина інвестицій. Завдяки їм на Свалявщині, Міжгірщині, Рахівщині та Великоберезнянщині зведено чимало гірськолижних підйомників. Вони вже успішно діють у санаторіях „Квітка Полонини" та „Сонячне Закарпаття" на Свалявщині. На Міжгірщині їх понад 25. Невдовзі тут відкриється відомий в області довгобуд, а нині сучасний туристичний комплекс у Соймах на 450 робочих місць. Зводиться сучасний об'єкт туристично-рекреаційного спрямування і у чарівному куточку неподалік водоспаду Шипот.

    Створення нових робочих місць з достойною заробітною платою, нині чи не найважливіше. Для його вирішення Міжгірський районний центр зайнятості уклав договір з місцевим професійним ліцеєм на проведення навчання незайнятого населення за професіями, які користуються попитом на ринку праці, зокрема такі як агент з організації' туризму, оператор витягу, швачка, кухар, швачка, вишивальниця, виробник художніх виробів та інші.

    Враховуючи набутий досвід, учасники наради запропонували створити на базі Міжгірського професійного ліцею центр професійно-технічної освіти з підготовки кваліфікованих робітників для туристично-рекреаційної галузі області.

    Звісно, що ринок праці дає можливість шукати роботу там, де більше платять. Але тут, як відзначали учасники нарад, залишається чимало невирішених проблем, ліквідації так званої „конвертизації" виплати заробітної плати тощо.

    Василь ГУТНИК, начальник відділу організаційної роботи і взаємодії з соціальними партнерами та громадськістю Закарпатського обласного центру зайнятості населення
    Закарпатський санаторій "Квітка полонини" у лідерах вітчизняного ринку
    Хоча з 90 цільових програм на Закарпатті туризму стосуються лише 3, експерти все ж переконані, що гірський край України таки стане маленькою Швейцарією
    Власть Закарпатья объявила конкурс инвестпроэктов горнолыжных курортов "Плай" и "Большой Верх"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору