ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

УСВА: Учасники бойових дій Закарпаття вшанували пам’ять своїх бойових побратимів

    28 мая 2024 вторник
    62 переглядів

    Як уже повідомляв "UA-Reporter.com", 15 лютого Закарпатська територіальна організація Української Спілки ветеранів Афганістану (голова Сергій Слободянюк) широко відзначила 18-ту річницю виведення радянських військ з Афганістану. З цієї нагоди урочисті засідання та мітинги-реквієми пройшли як в обласному центрі місті Ужгороді, так і у всіх райцентрах Закарпаття.

    У цей та наступні дні ветерани Афганістану краю не тільки вшановували пам’ять товаришів по зброї,

    які не повернулися додому з цієї війни та військових конфліктів на територіях інших країн, але й підбивали певні підсумки роботи своїх місцевих організацій УСВА щодо соціального захисту сімей загиблих та інвалідів, з гіркотою констатуючи — з життя йде все більше бойових побратимів.

    ***

    16 лютого вшановували пам’ять своїх бойових побратимів ветерани Афганської війни та інших локальних конфліктів міста Мукачево. За традицією це розпочалася в православному храмі, де ветерани війни, рідні та близькі загиблих воїнів мали змогу під час поминальної служби помолитися і запалити свічки в їх пам’ять.

    По закінченню поминальної служби всі учасники бойових дій, рідні та близькі загиблих організованою ходою підійшли разом з керівниками міста, представниками політичних партій і громадських організацій до пам’ятника радянським воїнам – визволителям міста від фашистських

    загарбників, де поклали вінки і квіти. Серед політичних партій, що прийняли участь у покладанні вінків, були, зокрема керівники міських організацій СПУ і БЮТ.

    На закінчення в Мукачівському міському будинку культури відбулося урочисте зібрання, на якому з

    привітаннями виступали голова Закарпатської територіальної організації УСВА С.М.Слободянюк,

    заступник Мукачівського голови М.Лабош, голова міської спілки воїнів – ветеранів Афганської війни В.Семенчук та заступник Мукачівського військового комісару.

    Голова ЗТО УСВА Сергій Слободянюк у своєму виступі, зокрема, наголосив на тому, що на даний час у Верховній Раді розглядаються і проходять експертизу ряд законопроектів, які покликані покращити життя сімей загиблих, інвалідів і учасників бойових дій в цілому і що антикризова коаліція і Кабінет Міністрів України роблять все можливе, щоб полегшити життя ветеранів війни і сімей загиблих.

    ***

    Цього ж дня День вшанування учасників бойових дій відзначили і воїни-інтернаціоналісти Мукачівського району. З цієї нагоди відбувся відбувся мітинг-реквієм, на якому вшановано пам’ять бойових побратимів, які не повернулися з Афганістану та воєнних конфліктів на території інших держав, а в приміщенні Мукачівської РДА відбулися урочисті збори, на яких були вручені медалі та грамоти УСВА. Відбувся також святковий концерт, який був організований учнями Чинадіївської школи мистецтв.

    Мукачівською райдержадміністрацією було виділено допомогу у розмірі 200 гривень сім’ям загиблих та вдовам померлих.

    Дружина загиблого Тетяна Шепенко подарувала спілці афганців статуетку. Директор санаторію „Перлина Карпат” Сікора Степан Ілліч подарував 8 путівок, а голова Мукачівської

    райдержадміністрації профінансував святковий обід.

    ***

    18 лютого в м.Виноградів відбулися урочистості, приурочені Дню вшанування учасників бойових дій.

    Був проведений мітинг-реквієм пам’яті загиблих та померлих, вручені нагороди учасникам бойових

    дій.

    Голова ЗТО УСВА С.М.Слободянюк вручив медаль „За заслуги І ступеня” заступнику голови Виноградівської районної організації УСВА Місару Василю Михайловичу.

    Відзначалося, що в районі налагоджена співпраця місцевого осередку УСВА з органами влади —

    райдержадміністрацією, райрадою та міським головою м.Виноградів по вирішенню питань соціального захисту учасників бойових дій.

    Зокрема, у 2006 році була закуплена квартира Матьолі Василю Івановичу, також надійшли кошти на

    придбання квартири багатодітній сім’ї Валантир Петра Юрійовича, який має п’ятеро дітей.

    Також відбулися звітно-виборчі збори Виноградівської спілки ветеранів Афганістану, на яких головою спілки обрано Товта Михайла Онтоловича.
    Закарпатські "афганці": "Ніхто не забутий, ніщо не забуто..."
    Голова Української Спілки ветеранів Афганістану Сергій Червонописький відмовився одержати орден Ярослава Мудрого з рук Віктора Ющенка
    Мукачево: Закарпатські "афганці" обговорили шляхи й механізми зміцнення ветеранського руху в регіоні
    Завтра — 17-та річниця виведення радянських військ із Афганістану

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору