ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгород: Генконсульства Словаччини та Угорщини обіцяють оформляти шенгенські візи для українців упродовж 10 днів і не дорожчими, аніж 35 євро

    04 мая 2024 суббота
    61 переглядів

    Наприкінці грудня 2007 заплановано вступ до Шенгенської зони нових держав-членів Європейського союзу: Естонії, Латвії, Мальти, Польщі, Словаччини, Словенії, Чехії та Угорщини.

    Це означає, що візи з 1 січня 2008 року для в’їзду до вказаних держав будуть видавати на умовах держав-учасниць Шенгенської конвенції, серед яких Німеччина, Італія, Австрія, Іспанія, Франція та ін. Про це сьогодні, 7 листопада, в Ужгороді під час прес-конференції в Закарпатській ОДА розповідали другий секретар Генконсульства Словацької Республіки в Ужгороді Ернестіна Федерічова і ведучий консул Генконсульства Угороської Республіки в Ужгороді Атілла Надь.

    Зі слів гостей, шенгенські візи будуть оформляти протягом 10 днів. Максимальний їх термін – 5 років. 5-річні багаторазові візи можуть отримати дружина/чоловік, батьки та діти громадян України, які мають дозвіл на перебування в державах-членах ЄС, бізнесмени, журналісти, офіційні особи державних та місцевих органів влади, постійні члени офіційних делегацій. Однорічні багаторазові візи будуть видавати діячам науки, культури, спортсменам, професійним перевізникам, членам екіпажів поїздів, учасникам програм обміну між спорідненими містами.

    Безкоштовні візи можуть отримати дружина/чоловік, батьки та діти громадян України, які мають дозвіл на перебування в державах-членах ЄС, учні, студенти, громадяни, які подорожують з гуманітарною метою, інваліди та супроводжуючі особи, спортсмени та супроводжуючі особи, журналісти, професійні перевізники, члени екіпажів поїздів, пенсіонери, діти віком до 18 років та залежні особи віком до 21 року, члени офіційних делегацій між спорідненими містами. Зафіксовано консульський збір для інших категорій громадян України на рівні 35 євро, який не буде підвищений до 60 євро (передбачено рішенням Ради ЄС). Перелік необхідних документів для оформлення візи залежить від мети поїздки.
    В Ужгороді відбувся "круглий стіл" на тему "Малий прикордонний рух: відповідь на виклики Шенгену"
    Ужгород: Експерти зі Східної Європи даватимуть відповідь на виклики Шенгену
    КПП "Ужгород": Євросоюз виділив кошти на будівництво вантажного терміналу, а на пасажирський — гроші не дасть!
    Дев`ять країн ЄС увійдуть до Шенгенської зони на два тижні раніше від оголошених термінів

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    До недолугого банкіра "гаранта" - як довго терпіти нашу "другосортність" в відносинах з ЄС ? Чому вони сюди безоплатно і коли хочуть, а ми у "демократичний світ" за гроші і коли дозволять ? Напевно якби і Ви вистоювали в чергах за ПЛАТНОЮ візою, то це питання вже давно вирішилось. З передвиборчої брехливої агітаці : "ЗАКОН ОДИН ДЛЯ ВСІХ ! " Уже не актуально ?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ну ти і тупий! Намішав до купи різні теми і балдієш від себе? Лікуйся. Вчитися вже пізно.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    НЕНАВИЖУ ЭТУ СТРАНУ!!!МЫ ЖИВЕМ В ЗАКРЫТОМ ПРОСТРАНСТВЕ.К ПРИМЕРУ живя в СССР ЗАКАРПАТЦЫ СПОКОЙНО ПУТЕШЕСТВОВАЛИ ПОВСЕМ СТРАНАМ СОЦЛАГЕРЯ.ТЕПЕРЬ ПРИДУМАЛИ ТАКУЮ БУМАЖНУЮ ВОЛОКИТУ, ЧТО ПРОСТОМУ ЧЕЛОВЕКУ НИПОЧЕМ НЕ ПОЛУЧИТЬ ВИЗЫ!ЗАЧЕМ ЭТИ ЗАПРОШЕННЯ?СКАЖИТЕ МНЕ, ЕВРОПА ЧТО - ПОЛИЦЕЙСКИЙ СОЮЗ,ВЕДЬ ПОСЛЕДНИЕ 15 ЛЕТ УЖЕ ЛЕГЧЕ СТАЛО ДЫШАТЬ.ЕВРОПА НАС НЕ СПРАШЫВАЛА О ЦЕЛИ ВИЗИТА.ТЕПЕРЬ ОПЯТЬ ПОШЛА ЖАРА

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Придурку! Тверезим буваєш? У есесесерії потрібен був дозвіл на виїзд від сав*єцкой власті на конкретний термін до будь якої країни світу. Плюс віза для в*їзду до країни перебування (не для всіх країн). Тепер виїзд дозволений при наявності діючого закордонного паспорта у всі країни світу (це з 1992 року). Візи це право країни перебування на допуск чи недопуск на свою територію (зокрема таких придурків як ти) і залежать виключно від самої країни. Якщо країна прийняла порядок, що видача віз здійснюється при наявності запрошення, то так і буде. Отримання візи це не юридичне право! Страсбург не поможе. Приклад щодо різного регулювання візових питань: в Угорщину потрібна віза якщо їду з звичайним закордонним паспортом і не потрібна, якщо їду з службовим чи дипломатичним. Для Чехії віза потрібна завжди, незалежно від типу паспорту.