ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгород: "Наша Україна" відмовилася брати участь у неприродному політичному конгломераті "БЮТ+Регіони+"народники" Ратушняка"

    01 мая 2024 среда
    45 переглядів

    У ЗВЯЗКУ ЗІ СТВОРЕННЯМ В УЖГОРОДСЬКІЙ МІСЬКРАДІ КОАЛІЦІЇ „БЮТ- БЛОК ЛИТВИНА – РЕГІОНИ” ФРАКЦІЯ БЛОКУ „НАША УКРАЇНА” ВВАЖАЄ ТАКИМ, ЩО ВТРАТИВ СИЛУ, ПУНКТ ПРОЕКТУ КОАЛІЦІЙНОЇ УГОДИ ЩОДО ПІДТРИМКИ НА ПОСАДУ СЕКРЕТАРЯ МІСЬКРАДИ КАНДИДАТА ВІД БЮТ.

    "Поки „Наша Україна” разом з „Порою” і СПУ відкрито і послідовно витримувала суть і предмет переговорних домовленостей щодо формування в Ужгородській міськраді демократичної коаліції, БЮТ за спиною інших учасників цього переговорного процесу реалізував власні домовленості з представниками Блоку Литвина та Партії Регіонів", заявив після завершення другого пленарного засідання ІІІ сесії Ужгородської міськради керівник фракції „Наша Україна” у міськраді Володимир Панасенко, повідомляє "Закарпаття.net.ua".

    На думку ужгородських „нашоукраїнців”, після перебігу вівторкового пленарного засідання подальші спроби співпраці з БЮТом в форматі демократичної коаліції втрачають будь-який сенс. Оскільки БЮТ, виторговуючи керівні посади в ключових депутатських комісіях та виконавчому комітеті, проголосував за одноосібно відредагований міським головою варіант Регламенту Ужгородської міської ради, який абсолютно обмежує повноваження депутатів, питання працездатності представницької гілки ужгородської влади взагалі опинилося під знаком питання.

    У ситуації, коли з подачі БЮТу Сергій Ратушняк отримав максимально можливий об’єм владних повноважень, а депутатському корпусу дозволено виконувати суто презентативну функцію, є навіть певна логіка в підтримці на посаду секретаря кандидатури, висунутої саме міським головою, а не БЮТом. Відповідно, і в повному об’ємі питати з команди Сергія Ратушняка за стан справ у місті.

    Представники „Нашої України” вважають, що вичерпали ресурс можливостей по створенню в Ужгородській міськраді коаліції демократичних сил. „Наша Україна” разом з „Порою” і представниками СПУ підготували і підписали проект відповідної Угоди і ще 9 травня передали її на розгляд БЮТу. Відповіддю на цю пропозицію стало блокування БЮТу з фракціями Блоку Литвина і Партії Регіонів. Брати участь в такому неприродному політичному конгломераті ужгородська „Наша Україна” не буде за жодних обставин. Це суперечило б тим політичним процесам по формуванню „помаранчевої” коаліції, що відбуваються нині на рівні держави, а також настроям більшої частини ужгородців, які обирали депутатський корпус міськради для роботи на благо міської громади, а не для банального „дерибану” прибуткових посад. І ця позиція ужгородської „Нашої України” є абсолютно щирою: єдиною умовою „нашоукраїнців” у переговорах з БЮТом було головування „Нашої України” в „неприбутковій” бюджетній комісії міськради. Варто нагадати, що навіть за авторитарного режиму президента Кучми представник опозиційної тоді „Нашої України” мав змогу очолювати бюджетний комітет парламенту.

    БЮТ дав добро на новий "дерибан" Ужгорода

    БЮТ+"Литвиновці-ратушняківці"+Регіони: Коаліція в такій конфігурації створена сьогодні в Ужгородській міській раді
    В Ужгороді розігрується новий сценарій "підминання" БЮТу під інтереси "колабораціоніста" Ратушняка?
    Надзвичайна сесія Ужгородської міської ради задовільнила "апетити" мера Ратушняка та заявила про створення політичного "симбіозу" із БЮТ, Народного блоку Литвина та Партії регіонів

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ну и правильно. Не для того я осенью 2004-го на митингах мёрз, что бы теперь янучары из всех дыр пёрли. Юля в Киеве говорит одно, а на местах БЮТ творит совершенно другое

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Нашистів просто майстерно витіснили в результаті добре проведеної багатоходової політичної гри, а вони,як недоумки думали,що це просто дрібні інтриги. Досвіду політичної боротьби в Радах не мають,тому і програли,невігласи.
    Було б набагато гірше,якби помаранчева мерзота дійшла згоди-а так вони програли всі. А Рата молодець,що сам того не розуміючи,руйнує помаранчове угрупування- хоч якась користь з вар'ята!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Юля-я-я-я! Ау-у-у-у!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Рата хвацько позбавив політичної цноти свіжу зміну депутатів.Нашисти у відчаї скривджено скиглять.БЮТ змирився,що його б'ють и тихцем мріє про помсту. Політичних цуценят ганебно обдер досвідчений старий бійцевий пес.На помаранчевій псарні гармидер і виття!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Нашистів неприродно політично згвалтували, тому вони здійняли такий лемент.
    Не сіпайтесь під клієнтом- може ще заплатить!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Юлій Боднар: у тебе специфічний особистий досвід

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Хлопці не мерегуйтесь,всеодно Ратушняк домовиться з "барвою".Це в інтересах обох!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Рата ні з ким не вміє домовлятися. В цьому його особиста трагедія, котра в ужгородському вимірі плавно переросте в проблему БЮТу, який мав необережність йому повірити

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Погоджуюся з сирохманом, Рата рано чи пізно домовиться з Балогою а решта політичної шушери залишиться в непотребі.