ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгород: Промисловці підтримують збереження стимулів для ВЕЗ і територій пріоритетного розвитку

    21 мая 2024 вторник
    21 переглядів

    Про системні заходи щодо формування комплексних стимулів для західних інвестицій, яких Україна потребує для вирішення регіональних, екологічних, соціальних, демографічних проблем, йшлося в Ужгороді на міжнародній конференції підприємств-членів УСПП «Прикордонне співробітництво: нові можливості для вітчизняного бізнесу». На думку президента УСПП Анатолія Кінаха, скасування в 2005-му році ВЕЗ в односторонньому порядку, без врахування інтересів ділової спільноти, без прогнозування економічних наслідків значно погіршило інвестиційний клімат в країні, підірвало довіру до неї іноземного інвестора.

    «Є велика різниця між пільгами і стимулами, - наголосив Президент УСПП, голова комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Анатолій Кінах. - Ми говоримо про стимули». Лідер промислової спільноти нагадав, що Польща перед вступом в ЄС відстояла своє право на існування 16 вільних економічних зон терміном до 5-ти років. Нині вони повністю довели свою ефективність. На його думку, технопарки, ВЕЗ і ТПР є сучасним європейським механізмом, якій допомагає залучити в країну необхідні інвестиційні потоки, створювати нові робочі місця, стимулювати регіональний розвиток. Від такого дієвого механізму не можна відмовлятися, однак використовувати його необхідно за жорстким дотриманням діючого законодавства, адресно і прозоро, виключно в інтересах держави.

    Анатолій Кінах зауважив, що сьогодні щодо вільних економічних зон зроблені відповідні висновки і є спроби виправити ситуацію. «Промисловці і підприємці наполягатимуть, щоб при затвердженні бюджету-2007 питання збереження стимулів у вільних економічних зонах, на територіях пріоритетного розвитку були вирішені», - підкреслив він.

    В той же час голова промислової спільноти вважає, що держава має жорстко протистояти спробам ухилення від сплати податків, явищам корупції, які дійсно мали місце в ВЕЗ та ТПР. «Боротися за дотриманням порядку та законності треба наполегливо, але за принципом: «Не нашкодь». Інвестору, який побудував нові виробництва, забезпечив зайнятість населення, дав поштовх розвитку території, вчасно сплачував податки, держава має бути лише вдячною. Вона має докладати усіх зусиль, щоб стимулювати його інтерес до продовження та поширення проектів», - підсумував він.
    Непоследовательность власти препятствует транзитному потенциалу Украины — Председатель УСПП А.Кинах
    В Ужгороде проходит международная конференция предприятий-членов Украинского Союза предпринимателей и промышленников

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору