ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгород святкує День міста(оновлено)

    17 июня 2024 понедельник
    31 переглядів

    Ужгород відзначає 1112 рік від народження міста.
    Найпомітнішою подією триденних урочистостей став карнавал-променад старовинними вулицями. Костюмоване дійство повернуло Ужгород у минуле. А градоначальники, одягнуті у мантії, приймали в ужгородському замку офіційні делегації з 18 закордонних міст-побратимів.Ужгород святкує три дні. Урочиста програма насичена різними дійствами на всі смаки. Карнавал-променад давніми вулицями Ужгорода припав до душі всім. Керівники міста на чолі з мером Віктором Погорєловим одягли старовинні мантії. Їх супроводжували творчі колективи, відображаючи у піснях і танцях всі етапи розвитку міста над Ужем. Цей найзахідніший український обласний центр лежить на перехресті європейських культур і традицій, а тому поєднав розмаїття багатьох національностей та релігійних конфесій.

    Віктор Погорєлов, міський голова: "Розуміючи традиції нашого міста, ми відновили їх. Ми пам’ятаємо усю нашу давню історію і усе це, що проводилося, якраз є спогадкою про історію нашого міста".

    Давній Ужгород здобув славу привітного, гостинного та миролюбного міста. Нині він є своєрідним містком між Заходом і Сходом. Привітати місто з днем народження приїхали делегації із 18 закордонних міст-побратимів. Їх приймали у залах середньовічного ужгородського замку.

    Альфред Альденгофф, державний радник міста Дармштадт (Німеччина): "Ми добре налагодили партнерські стосунки між дармштадськими та ужгородськими вузами і школами. До Ужгорода приїздимо часто і щоразу місто стає кращим. Нині радіємо разом із вами, бо Ужгород стає європейським містом".

    Мер Ужгорода вірить, що місто стане одним із найкращих у Європі і мріє, щоб усмішки з облич ужгородців не зникали ніколи

    Ужгород святкує День міста

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору