ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгород: За незгоду — ножем по горлу!

    16 июня 2024 воскресенье
    73 переглядів

    Якби знала 30-річна ужгородська ромка Анжела, чим завершаться її стосунки з 54-річним співмешканцем Олександром, то, мабуть, подалася б краще світ за очі. А так...

    ...На 10-річну дівчинку, котра забігла до своєї тітки Марії, страшно було глянути: бліда, перелякана. Стало очевидним, що трапилося щось неймовірно жахливе. Ковтаючи сльози, дитина уривчато про щось розповідала. Попервах жінка нічого й не второпала. Зупинивши малу на півслові, стала випитувати, що скоїлося. Почувши, що її рідна сестра Анжеліка, котра проживає по сусідству, кілька хвилин тому прийняла жахливу смерть від рук співмешканця, Марія остовпіла. Отямившись, з найближчого телефона подзвонила на 02...

    Інформація про жахливе вбивство на вул.Партизанській, що в мікрорайоні "Радванка" обласного центру Закарпаття, негайно облетіла всі наряди, котрі несли службу з охорони громадського порядку того дня. Повідомлення по рації прийняли й бійці спецпідрозділу "Беркут", котрі знаходилися на маршруті. Зрозумівши, що вбивство трапилося зовсім близько, "беркути" поспішили за вказаною адресою.

    Картина, котру застали “спецназівці”, вражала: серед кімнати, котра радше нагадувала бомжарню, лежало закривавлене тіло жінки. Напіввідрізана голова нещасної трималася... на шкірі. На ліжку, ніби нічого й не трапилося, валявся 54-річний Олександр, який каламутним поглядом міряв правоохоронців. Особливих проблем з його затриманням у працівників міліції не було, оскільки підозрюваний був добряче напідпитку. Олександра доставили в Ужгороський міськвідділ УМВС. До слова, цього типа оперативники знали добре. За плечами Олександра - три “ходки” у місця не вельми віддалені. Та, як бачимо, це уроком для нього не стало. Розмови із затриманим не вийшло. У п'яному дурмані він не міг згадати, що скоїв того дня. Подальшу бесіду довелося перенести на наступний день. Лише вранці, протверезівши, ром став давати скупі пояснення.

    ...Після повернення із місць не вельми віддалених Олександр став співмешкати з матір'ю Анжели. Відтак накинув оком і на молодшу. Згодом чолов'яга жив, наче у гаремі. Маючи крутий норов, Олександр набрид не тільки співмешканкам, але й, здається, всьому табору.

    Того дня він напився до нестями. За його словами, сварка з Анжелою виникла через стареньку іномарку, котра грудою залізяччя валялася на подвір'ї. Анжеліка мала намір її продати: треба ж на щось жити. Олександр же гаряче перечив, погрожуючи за непокору розправою. Злості додавала й чимала доза спиртного. Коли конфлікт досяг апогею, розлючений “зек” схопив зі столу ніж і щосили полоснув ним Анжелу по горлу. Весь цей жах трапився на очах у її 10-річної доньки... За фактом навмисного вбивства порушено кримінальну справу, зловмисника заарештовано.

    Як розповіли оперативники, чи не весь табір чекає, коли Олександра привезуть на відтворення, щоб вчинити над ним суд Лінча. У зв’язку з цим годилося б пригадати відкрите звернення до начальника Ужгородського міськвідділу міліції, котре було опубліковане в одній із ромських газет. У ньому окремі представники ромської громади висловлювали обурення щодо профілактичного відпрацювання мікрорайону Радванка. Мовляв, працівники міліції цим самим грубо порушують їхні права.

    – Вважаю, якщо роми живуть у нашому суспільстві, то, як і всі, повинні поважати закон, – резюмує начальник Ужгородського міськвідділу УМВС Сергій Довбиш. – Привілеїв, поблажок не може бути ні для кого: перед законом усі рівні. До слова, мікрорайон Радванка є найкриміногеннішим в Ужгороді, там скоюється найбільше протиправних діянь, зокрема, пограбунків. Тому питання щодо відпрацювання цього мікрорайону у нас завжди на порядку денному. І ще одне. Розпочалися виборчі перегони, й тому окремі політики критикою правоохоронних структур намагаються привернути до себе симпатії ромського населення, щоб завоювати їхні голоси. До таких маю прохання: краще допоможіть у наведенні правопорядку й законності - від цього виграємо всі.

    Іван Ладжун, "Відомості міліції".
    В Ужгороді в результаті студентських "розборок" до лікарні з ножовими пораненнями потрапили двоє чоловік
    Закарпатець зарубав сокирою двоюрідну сестру!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору