ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгородці не можуть оплачувати найдорожчу в Україні воду

    22 июня 2024 суббота
    23 переглядів

    КП "Ужгородський "Водоканал" займається шахрайством?Редакція закарпатської газети "Фест"отримала копію листа від небайдужої мешканки Ужгорода, оригінал якого вона направила міській міжвідомчій комісії з цінових питань, а його копії - Ужгородському міському голові Сергію Ратушняку та прокурору обласного центру Олександру Стратюку. Порушена в листі тема стосується вартості тарифів водопостачання в Ужгороді. Подаємо зміст листа з незначними скороченнями.

    «У муніципальній газеті «Ужгород» (№12 від 15 березня 2008 року) опубліковано проект міської ради та виконавчого комітету про тарифи на послуги водопостачання та водовідведення. У таблиці, окрім ціни за 1 куб.м, вказана і кількість витрати води однією особою. Як відомо, ціна на постачання холодної води складається з вартості 1 куба, помноженої на кількість витрачених кубметрів для тих осель, де немає лічильника. Але якщо вартість першого встановлюється органами місцевого самоврядування, то норми кількості і якості спожитої води затверджують загальнодержавні структури, керуючись науково обґрунтованими вимогами, відповідно до законодавства.

    А закон говорить, що без централізованого гарячого водопостачання, за наявності газової колонки, норма витрати холодної води становить не 8, а 6 куб.м на місяць. Незрозуміло, якими нормативно-правовими актами керувалися ужгородські чиновники, приписавши на одну людину 2 зайві кубометри води, що у грошовому еквіваленті становить додатково 9,68 грн. на особу. Тим, у кого є централізоване опалення, приписано додатково 0,15 куб.м, що в грошовому еквіваленті означає додатково 0,73 грн. на одну особу на місяць.

    В опублікованій у газеті таблиці тарифів відображені ціни за водопостачання та водовідведення для тих, хто не має лічильника, виходячи із норми про безперебійне (цілодобове) водопостачання. Як відомо, в ужгородських багатоповерхівках вода подається за графіком, а не цілодобово. Проте платити вимагають, як за цілодобове водопостачання (!).

    КП «Ужгородський «Водоканал» порушує встановлений законодавством режим подачі холодної води і не надає споживачам послуг у повному обсязі. Цікаво, чи готове підприємство за це виплатити грошові компенсації?.. Затвердження загальної ціни за ненадані послуги, яке з успіхом нині впроваджує КП «Ужгородський «Водоканал», вимагаючи гроші за недодану споживачам воду, може кваліфікуватися як злочин (корупція, вимагання, шахрайство тощо).

    Тому Ужгородсько-му «Водоканалу», щоб ціна його послуг відповідала тій, що опублікована на сторінках газети «Ужгород», потрібно привести до ладу подачу води. Як того вимагає законодавство - до цілодобового водопостачання.

    Немає для цього технічних можливостей? А у споживачів немає матеріальних можливостей оплачувати найдорожчу в Україні воду!»
    Ужгород: Мешканцям обласного центру Закарпаття загрожує хронічна нестача води?
    Закарпаття: Боржників ужгородського "Водоканалу" відключатимуть від води за борги від 50 гривень
    Добра половина Ужгорода п'є воду, "настояну" на фекаліях, дохлих курах та бруді з машин
    Закарпаття: Навесні в Ужгороді городян, що заборгували за воду значні суми, почнуть відрізати від труби

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Идиоты! Поставть личильник и не митингуйте

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    вор ратушняк проклят

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    дешевле рату посадить

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А говорили что рата в воскресенье будет уже сухари кушать...