ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгородський коньячний завод та СМС почали виплачувати стимулюючі стипендії для студентів УжНУ (Доповнено)

    02 мая 2024 четверг
    59 переглядів

    Як уже повідомляв "UA-Reporter.com", в понеділок, 24 грудня 65 студентів-сиріт Ужгородського національного університету отримали банківські пластикові картки на отримання соціально-стимулюючої стипендії, започаткованої Ужгородським коньячним заводом спільно зі Спілкою молодих соціалістів (СМС).

    У понеділок, 24 грудня 65 студентів-сиріт Ужгородського національного університету отримали банківські пластикові картки на отримання соціально-стимулюючої стипендії, започаткованої Ужгородським коньячним заводом спільно зі Спілкою молодих соціалістів (СМС).

    Згідно проекту, розробленим СМС ще у березні, передбачається виплата стипендій студентам-сиротам та напівсиротам, яка становить 300 грн. Стипендія складається з двох частин. Перша вплачується як матеріальна допомога, а друга — як стимулююча. Тобто, чим краще вчитиметься студент, тим більшу стипендію він отримуватиме. Передбачається диференціація виплат для сиріт та напівсиріт. Наприклад, студент-напівсирота додатково до матеріальної допомоги, в разі складання сесії з оцінкою не нижче середнього балу «добре», отримує 100 грн., 200 — в разі складання сесії на «відмінно». Проект було презентовано у серпні, після остаточного погодження домовленостей між сторонами.

    Фінансування довгострокового проекту взяв на себе Ужгородський коньячний завод, який очолює депутат Закарпатської обласної ради від СПУ Володимир Гісем. Організаційну роботу виконала Закарпатська Спілка молодих соціалістів.

    Як зазначив директор ОП УКЗ, депутат обласної ради від СПУ Володимир Гісем, проект, презентований ще в серпні, почав працювати у грудні з низки причин, в першу чергу організаційних. Так, наприклад, чимало часу зайняв підрахунок бюджету проекту, відповідні бухгалтерські нарахування тощо. «Але, — каже Володимир Гісем, — головне почати. Надалі таких затримок не буде і проект працюватиме в стабільному режимі». Василь Граб, голова ЗОО СМС, організації-співініціатора проекту, додав, що затримка викликана і проведенням передвиборчої кампанії. «Ми не могли розпочати виплату, оскільки це б розцінили як підкуп виборців», — сказав він.

    Проректор з навчально-виховної роботи Ольга Гвоздяк висловила сподівання, що ця стипендія справді позитивно вплине на рівень навчання та прагнення студентів до кращих результатів.

    Вручивши кожному з 65-ти студентів банківські картки, Володимир Гісем привітав молодь з наступаючими святами, побажав успіхів у навчанні й пообіцяв з часом подбати про збільшення розміру згаданих стипендій.

    Ще у березні 2007 Спілка молодих соціалістів Закарпаття та депутат облради Володимир Гісем ініціювали створення спеціальних стипендій для студентів-сиріт та напівсиріт Ужгородського національного університету з метою покращення соціального забезпечення та мотивування до навчання. Хоча тоді більшість скептиків оцінили таку ініціативу як дешевий піар-хід, повідомляє прес-служба Закарпатського обкому СПУ.
    65 студентів-сирот УжНУ отримали банківські пластикові "стипендіальні" картки від Ужгородського коньячного заводу та Спілки молодих соціалістів Закарпаття
    Закарпатська Іршавщина три дні була "столицею" молодих соціалістів України

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Гисем!!! Степендію студентам видавай грошима, а не коньячним фальсифікатом!