ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді міліція таки розблокувала під’їзди до "Зеленого" ринку. Але ...тільки після відповідної судової ухвали!

    17 июня 2024 понедельник
    98 переглядів

    Підприємці „Зеленого” базару в обласному центрі Закарпаття, а разом з ним і всі ужгородці, які не бажають коритися хамському відношенню чільних представників міської влади до простих людей Ужгорода, отримали першу перемогу: на підставі ухвали Господарського суду Закарпатської області, яким дії влади визнані незаконними, міліція близько 18.00 припинила блокування прилеглих до ринку вулиць.

    Люди, які зустріли цю звістку з полегшенням і піднесенням, втім чітко розуміють, що це лише початок боротьби за свої права. Бо якщо міліція повела себе адекватно і в правовому контексті, то сподіватися того ж самого від Сергія Ратушняка навряд чи варто. А тому підприємці наразі не збираються припиняти цілодобове чергування на ринку: мало що може "стрілити" в голову „народній” владі.

    Прогнозувати поведінку нинішнього міського голови Ужгорода важко за будь-яких обставин, пише "Закарпаття online". Часто не лише його найближче оточення, але й, схоже, він сам не знають, що він зробить наступної хвилини. Нестриманість, конфліктність і фантастичний егоїзм, помножені на абсолютну зневагу до всіх, окрім себе самого, ще довго триматимуть в напрузі тих, кого нині, прямо чи опосередковано, зачепила оголошена мером „базарна війна”. Але чим далі, тим більша кількість людей починає розуміти, що заручниками цих рис однієї людини поступово стає весь Ужгород.

    Ця „війна” ще не скінчилася. Але, незалежно від її результату, треба розуміти, що вона не буде останньою. Ратушняк не може перебувати в стані спокою. І для того, аби почуватися комфортно (а надто тоді, коли суспільні очікування не підтверджуються його реальними діями) йому потрібні вороги. Він завжди створює їх сам і з нічого. А потім воює. На сторінках „РІО” і „Трибуни”, в протистоянні з простими базарниками, у власних думках і емоціях. Він воює з вітряками, яких плодить його уява. Але при цьому чомусь зовсім не скидається на Донкіхота.

    Втім, він цього і не прагне. Його мета інша. Ті, хто знає Ратушняка зблизька, а не зі сторінок його кишенькової преси, чітко знають, що він не зробить жодного кроку без власної вигоди. Але ця вигода завжди оформлена у привабливу обгортку. В нинішньому „базарному” контексті такою обгорткою є красива, простора, з лавочками і ліхтарями, відкрита для одностороннього руху вулиця Фединця. Ви проти цього? Навряд чи. І ми теж. Але якщо копнути глибше і з’ясувати, під чиї саме інтереси Ратушняк нині так поспішає залишити сотні простих ужгородців і членів їх сімей без засобів до існування, стає зрозумілим, що, в кінцевому підсумку, цукерку він залишає собі. Тоді як людям, в кращому випадку, перепадає красива обгортка...

    ДО РЕЧІ. Якщо вже Сергія Миколайовича так "болить" наведення чистоти й порядку в місті, то міг би спочатку показати, як треба "по-європейськи" хазяйнувати хоча б на власному ринку, відомому як "Білочка", по вул.Бєлінського. Адже такм також ціла купа таких самих будок, як і на "Зеленому" ринку. Ба, навіть є приїжджі з навколишніх сіл, які продають вирощене в своєму господарстві прямо з тротуарів. Однак пан Ратушняк по натурі такий, що в чужому городі все "бачить", а у власному навіть вкрай кричущий, м’яко кажучи, гармидер (який від вседозволеності!) уперто не "помічає"!

    ПОСТАНОВЧА ЧАСТИНА УХВАЛИ ГОСПОДАРСЬКОГО СУДУ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ ВІД 10.08.2006 РОКУ ПО СПРАВІ №2/185 ЗА ПОЗОВОМ ПІДПРИЄМЦІВ, ЩО ТОРГУЮТЬ НА ТЕРИТОРІЇ КП "РИНОК-1"

    "Керуючись статтями 117, 118, 160, 186, 254 Кодексу адміністративного судочинства України,

    СУД УХВАЛИВ:

    1. Вжити заходів до забезпечення адміністративного позову та заборонити Ужгородській міській раді вчиняти будь-які дії щодо торгових павільйонів позивачів, встановлених в м.Ужгороді по вул. Фединця чи до будь-яких їх частин, такі, як примусовий демонтаж, зміна розміщення, або іншим чином змінювати земельну ділянку під цими об’єктами тощо, оскільки існує очевидна небезпека заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам позивачів до ухвалення рішення в адміністративній справі, відповідно захист цих прав, свобод та інтересів стане неможливим без вжиття таких заходів та для їх відновлення необхідно буде докласти значних зусиль та витрат.

    2. Питання щодо скасування заходів забезпечення адміністративного позову буде вирішено одночасно з прийняттям постанови судом.

    Ухвала може бути оскаржена в порядку ст. 186 Кодексу адміністративного судочинства України.

    Виконання ухвали з питання забезпечення адміністративного позову здійснюється негайно в порядку, визначеному законом для виконання судових рішень.

    Оскарження ухвали не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає подальшому розгляду справи."

    На фото: Міліцейський УАЗик розвертається, розблоковуючи площу Корятовича.
    Ужгород: "Зелений" ринок в міліцейській облозі
    "Зелений" ринок" (Ужгород): Мер-бізнесмен безжалісно ламає долі своїх виборців!
    Мер Ратушняк не бажає дотримуватися того, чого сам же й вимагав від попереднього голови м.Ужгород?
    СКАНДАЛ! Сьогодні вночі в Ужгороді Ратушняк почав розганяти "Зелений" базар!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Гасло деРАТИзації Ужгорода стає все актуальнішим...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Я раз купил. Спасибо, больше не хочется...А ты, случайно, не из команды тех, кому так хочется очистить "золотую" землю в центре Ужгорода от базарных "казлов", которые мешают им жить"?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Добре би було ще і Рату з мера зняти, і відправити кудись із своїми бритоголовими на відпочинок, хоча би у якусь із тюрем або шахт донбассу. Нехай би помахав трішки лопатою, а не язиком.
    Рата був, є, і залишиться представником не народу, а своєї кишені.
    Цікаво, що кого не запитаю в місті Ужгороді, ніхто крім ріо-вських таксистів за нього на виборах не голосував. І звідки у нього з"явилось стільки голосів? Напевно бюлетні рахувала його команда бритих однодумців.
    Цікаво, а як можно провести повторні вибори в мери?
    Він же місто швидко доведе до катастрофи!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Із-за 30 бариг знову через центр ні пройти ні проїхати через сміття... Патріоти Ужгорода - купуйте тільки у супермаркетах!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Панасенко и Чижмарь помогают рате выкидывать людей потому что имеют 10 соток под цветочным

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Сначала пусть подумает о новых рабочих местах, а не о том как лишить 600 предпренимателей куска хлеба, в мак-дональдс стоко не влезет

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Усім чесалам. А що Рату нам американці привезли?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    милиция на заказ раты по беспределу начала закрывать торгующих предпринимателей. получили задание не дать работать людям. опять милиция превращается в цепных псов власти. меня удивляет Понзель, который прошел Афган. Уж ему то известны трудности и лишения, может уже забыл, продвигаясь по ментовской лестнице наверх? А Григорьев, выслуживается перед ратой, старается угодить любой ценой. пусть у Свадебы поучится ЧЕСТНОСТИ, а не врет людям на каждом шагу! ПОГОНЫ НА ПЛЕЧАХ, хоть их не надо позорить!