ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Мер Ратушняк не бажає дотримуватися того, чого сам же й вимагав від попереднього голови м.Ужгород?

    27 мая 2024 понедельник
    70 переглядів

    На „Зеленому” ринку м.Ужгород, як у романі Еріка-Марії Ремарка – без перемін: люди мокнуть під дощем, міський голова Ратушняк сушить голову, як „розрулити” ситуацію, яку він сам і „зарулив”. Власне цій меті і була підпорядкована прес-конференція, яку Сергій Ратушняк несподівано скликав о 12.00. Якби на неї не з’явилися кілька незручних, а тому не запрошених організаторами журналістів, усе, швидше всього, обмежилося б монологом міського голови, як у версії, поданій лояльним до мера сайтом „Ужгород.нет”: „О 12.00 мер Ужгорода сергій Ратушняк прокоментував ситуацію, що склалася навколо ринку по вул. Фединця: "Вулиця Фединця — проїжджа, і вона належить всім ужгородцам, а не тільки двомстам або півтисячі, або навіть якщо б і тисячі підприємців. Тому міська влада і вважає за потрібне повернути її місту, ужгородцям. На цій вулиці буде організовано односторонній рух, який істотно розвантажить центр міста Ужгорода від транспорту. Також уздовж вулиці поставлять лавки, встановлять красиві ліхтарі, посадять квіти, щоб ужгородці могли спокійно відпочивати, а не "милуватися" "центром антисанітарії". Питання про припинення роботи ринку піднімалося ще в 1998 році. Тоді підприємці домовилися з міським головою про продовження роботи ще на рік. Ця "домовленість" чомусь існує по сьогоднішній день. На сьогодні ринок працює, порушуючи 14 законів України, і тому питання про його ліквідацію навіть не переглядатиметься".

    Насправді ж прес-конференція відбулася в дещо жвавішому режимі. Насамперед міський голова справді змалював красиву картину з лавичками і ліхтарями, наведену в матеріалі „Ужгород.нет”. Далі пожалівся журналістам на те, що ужгородська міліція не надто ретельно виконує його вказівки по реалізації першого етапу досягнення цієї його мрії – тобто, не спішить силою розганяти підприємців ринку і членів їхніх сімей, які відстоюють своє право на роботу. Щоправда „забув” уточнити, що й самі підприємці „Зеленого” ринку не заперечують того, що порядок в центрі міста наводити треба, і просять тільки одне – гарантувати їм, в той чи інший спосіб, можливість працювати і годувати свої сім’ї. Тоді як мер поки що запропонував їм єдине – „стати на біржу”.

    Далі Сергій Ратушняк змалював страшну картину хабарництва, яку практикує адміністрація ринку, і в притаманній йому експресивній манері описав тіньові потоки грошей, які течуть з ринку в приватні кишені, оминаючи міську казну. На запитання ж, чи не знав він про ці проблеми раніше, і чому не був зацікавлений у виправленні ситуації тоді, коли за його попереднього мерства ринком керувала призначена ним же адміністрація О.Роберта, аргументованої відповіді не прозвучало. Так само не було логічної відповіді і на інше запитання журналістів: якщо проблема в адміністрації ринку, то чому міська влада не наводить порядок з цими працівниками Комунального (!) підприємства „Ринок-1”, а розправляється з підприємцями, які справно виконують свої фінансові зобов’язання?

    Далі Сергій Ратушняк заявив, що у КП „Ринок-1”, начебто, немає жодного документу, який би підтвердив право людей працювати на відповідній території. На запитання, чи є чинним станом на сьогодні договір оренди земельної ділянки, підписаний між КП „Ринок-1” і Управлінням майнової політики міста 14 квітня 2005 року, міський голова прямо теж не відповів.

    У відповідь на пропозицію журналістів вирішити ситуацію з людьми, що працюють на ринку, по-людськи, Сергій Ратушняк запропонував медійникам дати свій рецепт виходу з ситуації. І цим самим змусив їх нагадати йому його власну пропозицію річної давності, озвучену у вигляді відповіді цим самим підприємця в газеті „Трибуна” (18 січня 2005 року): (цитуємо) „2.Вимагати від голови міста і депутатів міської ради дозволити і затвердити будівництво торгівельного комплексу З ОБОВЯЗКОВИМ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯМ НИНІ ДІЮЧИХ ПІДПРИЄМЦІВ. 3. Укладання тристоронньої угоди між головою міста, підрядником будівництва і вашою профспілкою ПРО БЕЗПЕРЕШКОДНУ РОБОТУ РИНКУ ДО ВВЕДЕННЯ В ЕКСПЛУАТАЦІЮ ТОРГІВЕЛЬНОГО ЦЕНТРУ І БЕЗПЕРЕШКОДНОГО ЗВІЛЬНЕННЯ ЗЕМЕЛЬ ЗАГАЛЬНОГО КОРИСТУВАННЯ для поновлення функціонування вул. Фединця за призначенням.”

    Та хіба не цього ж сьогодні просять від того ж Сергія Ратушняка ці самі люди? І чому мер нинішній не хоче дотримуватися того, чого сам же й вимагав від мера попереднього?

    Насамкінець, оскільки міський голова смачно і просторо заговорив про земельні і фінансові зловживання влади попередньої, йому задали запитання, чи не збирається він виставити на аукціон 3 гектари міської землі по вулиці Заньковецької, 89, які за його ж ініціативою нині віддано нікому невідомому підприємцеві Попович-П’янковій.

    Відповіді не було: міський голова без попередження втік з власної ж прес-конференції...

    "Закарпаття online".
    "Зелений" ринок" (Ужгород): Мер-бізнесмен безжалісно ламає долі своїх виборців!
    СКАНДАЛ! Сьогодні вночі в Ужгороді Ратушняк почав розганяти "Зелений" базар!
    Ужгород: День "Х" для "Зеленого" ринку призначений міською владою на завтра?
    В Ужгороді розганяють "Зелений базар" (Оновлено)

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Проблем Зеленого базару спровокована виключно тими, хто вже має або може отримати землю по вулиці Фединця, яку нині займає ринок. Вони керуються виключно власними інтересами, а люди для них - сміття

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Большое спасибо людям, которые не боятся этого бандита

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    мені цікаво, який інтерес, чи звязок між власником цього сайту та Зеленим ринком. Несикрет, що при закритті ринку хтось , наприклад протеже ринку, навіки втратить стабільний дохід. Напевно бізнесмен політик, адже в сурових реаліях України саме представники цієї верстви населення мають і стабільні доходи (читай вище), і інформаційні ресурси(втому числі і цей сайт), а також беруть участь у кланових бізнес війнах (Рата і невідомий протеже зеленого ринку). а ми всі, хто підримує чи противник закриття ринку в їх цілях біомаса, яку можна за допомогою відверто зухвалих статей ua-reporter.com програмувати на свій лад. А дітька вам!!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Такому господарнику треба йти у відставку та займатись власним бізнесом.Він ще не розуміє,що його чекає восени та взимку !

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А тобі не може прийти в голову, що можна просто захищати інтереси людей від бандитуватого мера, котрий, якраз, і має інтереси на території, яку займає цей ринок?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Treba navesty poriadok v centri mista, ale spochatku treba stvoryty dlia malyx pidpryjemciv umovy dlia roboty v inshomu misci. Treba pidtrymuvaty jix, a ne hnaty. Tilky zavdiaky jim, uzhhorodci shce xoch troxy majut naturalnyx produktiv, a to zarubizhne h.... shcho prodajut v supermarketax.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Це базарне протистояння- шлях у нікуди. Рта, звичайно далеко не дипломат. Коби був мудрий, знайшов би спосіб домовитися з "бригадирами" тої клоаки. А так в черговий раз "сам себе посадив на кілок"... Скільки можна наступати на граблі?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Чому всі кажуть на металеві будки по вул. Фединця "Зелений базар"?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ринок - розігнати! Людей на біржу! Рату - в Барселону!