ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді побачив світ новий роман "Видіння зрячої води..." закарпатського письменника Дмитра Кешелі

    30 июня 2024 воскресенье
    42 переглядів

    Закарпатський письменник Дмитро Кешеля знову приємно здивував читачів. У видавництві «Карпати» побачив світ його новий роман «Видіння зрячої води...», в якому, у звичній для письменника манері, переплелося трагічне й комічне, а минуле звучить сучасно й актуально.

    Дмитро КЕШЕЛЯ.
    Дмитро КЕШЕЛЯ.

    Вихід роману і став приводом для зустрічі з учнями Ужгородської спеціалізованої школи-інтернату з поглибленим вивченням окремих предметів. Проте вихованців закладу, цікавило буквально все: від особистого життя письменника до того, що можуть молоді люди почерпнути із його творчості, звідки бере він характери персонажів своїх творів.

    Відвертість, з якою письменник спілкувався з учнями, просто вражала. Пройшовши нелегкий життєвий шлях, він, спираючись на власний досвід, намагався по-батьківському налаштувати дітей на хороші вчинки, висловлював своє бачення нинішньої ситуації в молодіжному середовищі. А це так важливо тепер, коли ламаються стереотипи, переоцінюються цінності, а в життя молоді входить багато нового, а разом з ним не завжди краще. Думка авторитетних людей для багатьох із тих, хто незабаром самостійно визначатиме свою поведінку у житті, багато важить. Не випадково Дмитра Кешелю учні довго не хотіли відпускати.

    Зустрічі з письменниками, вченими вже стали традиційними у нашій школі. У гостях в учнів мого класу цьогоріч побували відомий український поет Василь Густі, письменник, драматург, краєзнавець Юрій Чорі. Хочеться їм подякувати за те, що вони відгукнулися на запрошення, зацікавили учнів, внесли у навчальний процес свіжий струмінь.

    Оксана КОМАРНИЦЬКА, "Неділя"
    Творчість закарпатця Дмитра Кешелі "засвітилася" у "Новочасній літературі"

    Письменник Дмитро Кешеля із Закарпаття — серед головних претендентів на Шевченківську премію
    Закарпатці мають свою Швейкіаду
    ...І в смерті були твої очі

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    кешеля молодець, хороший письменник. взагалі, є купа нормальних тепер у нас - рошко, мідянка, любка, густі, керита, кузан. Край живе!"

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    аноніме,не сміши народ. у нас письменники самі пишуть книжечки, самі їх видають, самі читають, самі про себе пишуть. які писаки, така їм і ціна