ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатець Михайло Рябець критикує рішення ЦВК, яка продовжила термін реєстрації народним депутатом України міського голови Києва Леоніда Черновецького до 1 грудня ц.р.

    03 мая 2024 пятница
    33 переглядів

    Екс-голова Центральної виборчої комісії закарпатець Михайло Рябець критикує рішення ЦВК, яка продовжила до 1 грудня термін реєстрації народним депутатом України міського голови Києва Леоніда Черновецького.

    Екс-голова ЦВК Михайло РЯБЕЦЬ.
    Екс-голова ЦВК Михайло РЯБЕЦЬ.

    Михайло Рябець сказав, що, за чинним законодавством, справи можуть розглядатися в судах протягом років, «і я не думаю, що з політико-правової точки зору це правильне рішення, оскільки ця невизначеність щодо виборів Київського міського голови може тривати до кінця терміну повноважень Верховної Ради України».

    На думку Рябця, це не мало би бути підставою для ЦВК продовжувати на цей термін для Черновецького реєстрацію народним депутатом. Тому він вважає, що з правового погляду такі дії Центрвиборчкому можуть бути і обгрунтованими, але з політико-правового є не зовсім правильними, повідомляє «УНІАН».

    Як уже повідомлялося, ЦВК 29 серпня продовжила для Черновецького термін реєстрації народним депутатом до 1 грудня. «Черновецький (28 серпня – ред.) подав в ЦВК заяву з проханням продовжити термін реєстрації, а також надав додаткові документи, що свідчать про поважну причину для такого прохання, – ще не закінчилися судові розгляди за підсумками виборів мера Києва», - сказав представник прес-служби ЦВК.

    У травні ЦВК уже продовжувала для Черновецького термін реєстрації народним депутатом до 1 вересня на підставі його заяви.

    11 вересня теперішній голова Центрвиборчкому Ярослав Давидович сказав, що «є підстава для продовження термінів реєстрації, оскільки ми отримали документи, які підтверджують, що в Апеляційному суді на 16 листопада призначено розгляд справи про вибори мера Києва».

    Тим часом Черновецький заявив, що має намір залишатися на посаді Київського міського голови весь відведений законодавством термін - до 2011 року. Народним депутатом Черновецький був вибраний за списком виборчого блоку «Наша Україна».
    Рябець побував на Закарпатті

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Пидар!!!!!!!!!!!!