ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатські комуністи поміняли Миговича на Алексія

    20 июня 2024 четверг
    37 переглядів
    Новий перший секретар Закарпатського обкому КПУ Володимир АЛЕКСІЙ.
    Новий перший секретар Закарпатського обкому КПУ Володимир АЛЕКСІЙ.

    19 квітня ц.р. в Ужгороді відбулася ХХХІІ звітно-виборна конференція Закарпатської обласної організації КПУ. До неї комуністи краю, за їхнім свідченням, прийшли організаційно зміцнілими, збагачені досвідом політичної роботи і класової боротьби.

    У доповіді першого секретаря Закарпатського обкому КПУ Івана Миговича та виступах делегатів про це наводилося багато конкретних прикладів. Так, за звітний період підготовлено і прийнято в партію 717 чоловік (переважно продуктивного віку, а 38,5 – до 40 років), створено 3 міськкоми і 17 нових приватних осередків, проведено ряд цікавих агітаційно-масових заходів (зустріч молодих комуністів, стажування новообраних секретарів партійних комітетів, агітпробіги гірськими селами, мітинги протесту проти підвищення цін і тарифів, за демілітаризований статус Закарпаття тощо) . У більшості районів суттєво зросла підтримка КПУ на дострокових парламентських виборах, а мукачівські комуністи взяли на них тривідсотковий бар’єр. Відзначалися пошуки сучасних форм партійної роботи в Іршавському, Міжгірському, Виноградівському районах.

    Головну увагу конференція приділила підвишенню ролі комуністів у захисті законних прав та насущних інтересів закарпатців, протидії узурпування влади балогівським кланом, дальшому розширенню і зміцненню своїх рядів. За орієнтирр послужить досвід одно партійців із сіл Дротинці Виноградівського, Глибоке Ужгородського, Кошельово Хустського районів, про який цікаво розповіли секретарі первинних осередікв Ф.Д.Шубер, В.В.Крічфалуші і В.М.Юрченко.

    Робітниці Солотвинського солерудника М.Є.Сердюк, Великобичківського М.П. „Проза” Н.І.Гуцул, директор ВАТ „Іршавське РТП” В.Д.Макрушин навели численні факти чиновницького свавілля, недосконалості трудового і податкового законодавства, що загрожують банкрутством вкрай потрібних народному господарству підприємств.

    В умовах Закарпаття важливо враховувати багатонаціональний склад населення, особливості його менталітету. На цьому аспекті зупинилися у своїх виступах голова обласної ради Організації ветеранів України І.Ю.Бігунець, керівник товариства „Знання” М.І.Шарга, вчителька Між гірської ЗОШ І–ІІІ ст. О.Т.Козицька, секретар тячівського райкому КПУ С.Л.Кадочніков.

    Досвід і перспективи між партійного співробітництва висвітлили першиій секретар Ужгородського міськкому КПУ В.М.Алексій, секретар обкому СПУ

    М.М.Машіка, голова Пряшівського крайкому Компартії Словаччини Іван Яночко , співголова Кошіцького крайкому КПС Ладіслав Войтко, секретар Дебреценського обкому Угорської Комуністичної робочої партії Марія Надь. Тепло сприйняли делегати виступ і побажання прикарпатського побратима М. Б.Стули – першого секретаря Івано-Франківського обкому КПУ.

    Багато слушних порад висловив у своїй промові секретар ЦК КПУ В.С.Пустовойтов.

    Виступи делегатів і гостей відбувалися українською, русинською, російською, угорською, словацькою мовами, та їх розуміли всі, бо йшлося про спільні інтернаціональні цілі і проблеми комуністів.

    ***

    На конференції відбулися вибори нового складу обласного комітету, який обрав собі нового першого секретаря Закарпатського обкому КПУ — Володимира Миколайовича Алексія, який до цього працював першим секретарем Ужгородського міськкому партії. Іван Іванович Мигович обраний головою контрольно-ревізійної комісії обласної парторганізації.

    На конференції обрано також делегатів на 42-й з’їзд Компартії України.
    Володимир Алексій — робочого люду Закарпаття представник...

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Що таке приватні осередки?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Той, хто писав інформацію, підсвідомо прагне мати такі:)

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Koferentsija mamontiv!