ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Хто блокує роботу Баранинської сільради?

    02 июня 2024 воскресенье
    51 переглядів

    Кризова ситуація в Баранинській сільраді Закарпаття склалася після того, як більшість депутатів на сесії висловили недовіру сільському голові Павлові Чучці. Згодом казначейство з незрозумілих причин припинило фінансування соціальних установ сільради, яке не поновлено й досі. Отож, життя кількох сіл фактично паралізоване. Аби знайти вихід із кризи цього тижня депутат від Блоку Юлії Тимошенко Андрій Сербайло ініціював зустріч за круглим столом жителів Баранинець, голови сільради Павла Чучки, голови Ужгородської райради Михайла Фединця та голови Ужгородської райдержадміністрації Анатолія Колібаби, повідомили в прес-службі облорганізації партії «ВО» Батьківщина».

    Як заявив під час зустрічі Павло Чучка, головна проблема в тому, що кілька депутатів від Партії регіонів, яким вдалося переманити на свій бік більшість, фактично ігнорують інтереси села, не відвідують сесії, натомість виконують вказівки свого партійного шефа — нардепа від Партії регіонів Олександра Ледиди, який є власником ранчо «Золота гора», розміщеного на землях сільради. Зі слів П. Чучки, сесія, на якій йому висловили недовіру, є нелегітимною, оскільки на той день сесії не призначали, а на призначену головою сесію вищезгадані депутати не з’явилися. Переважна більшість мешканців сіл, що входять до сільради, готові висловити недовіру раді загалом на місцевому референдумі, проведення якого, на переконання Чучки, — єдиний можливий вихід з даної ситуації.

    У свою чергу А. Колібаба проведення референдуму вважає неможливим, оскільки ініціативну групу має затверджувати виконком ради, який наразі не діє. З іншого боку є рішення двох третин депутатів про недовіру голові, яке ніхто не опротестував: ні прокуратура, ні голова села в суді, а раз нема протестів, то виходить, що рішення законне. Чучка заперечив, що у нього немає жодних підстав звертатися до суду, оскільки офіційного повідомлення про недовіру голові сільради не було. Зрештою Андрій Сербайло запропонував звернутися до обласного прокурора, аби він дав оцінку того, що відбулося, а тим часом закликав представників районної влади, аби ті посприяли вирішенню соціальних проблем сільради, зокрема відновленню фінансування освітніх та медичних закладів. Зі свого боку А. Колібаба і М. Фединець заявили, що готові посприяти, однак відзначили, що у них нема ніякого впливу на казначейство, інформує ЗІК.
    Закарпаття: Казначейство припинило фінансування Баранинської сільської ради, екс-голову якої — корчмаря Павла Чучку — місцеві депутати змушують покинути владне крісло
    Закарпаття: Власника ужгородської корчми "Деца у нотаря" Павла Чучку позбавили посади сільського голови рідного села Баранинці

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору