ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: На руках у споживачів-боржників залишається майже 3 тисячі непогашених чеків

    02 июня 2024 воскресенье
    57 переглядів

    Як відомо, постановою Кабінету Міністрів від 29 липня 2005 року громадяни України отримали право погасити заборгованість за житлово-комунальні послуги за рахунок часткової компенсації втрат від знецінення грошових заощаджень в Ощадбанку СРСР.254 тисячі 207 – такою є на Закарпатті загальна кількість споживачів (власників особових рахунків), які мають заборгованість за житлово-комунальні послуги, спожитий газ та електроенергію, повідомили "UA-Reporter.com" у прес-службі Закарпатської облдержадміністрації. Сума ж боргу громадян, котрі звернулись, аби погасити заборгованість, на 21 листопада цього року становить 44 мільйони 727,91 тисячу гривень. Враховуючи знецінені заощадження, які є у громадян на книжках Ощадбанку СРСР, сума погашеного боргу становить 21 млн. 180,72 тис. гривень.

    За довідками для погашення заборгованості на підприємства житлово-комунальної сфери звернулось 113 тисяч 572 власники особових рахунків. Чеки у відділеннях обласного управління ВАТ „Державний Ощадний банк України” отримали трохи більше 34 тисяч споживачів на загальну суму 23 млн. 290 тис. гривень. Повернуто ж на підприємства всього 31088 чеків. Таким чином, на руках у громадян „гуляє” 2 тисячі 930 чеків на суму понад 2 мільйони гривень!

    Тому варто нагадати громадянам, що із їх заощаджень після того, як вони взяли чек, знімається аналогічна сума. Якщо ж цей чек не буде здано на підприємство житлово-комунальної сфери або не повернуто в банк, кошти пропадуть. Кабінет Міністрів продовжив строки погашення заборгованості до 12 грудня 2005 року, але розслаблятися ні громадянам, ні міськрайонним комісіям, що займаються цим питанням, не слід, оскільки процес від отримання довідки до перерахування коштів конкретним підприємствам – досить тривалий. Не варто сподіватись громадянам і на те, що їхні борги зникнуть самі собою. Зараз держава надала унікальний шанс вибратись з боргової ями як споживачам, так і надавачам комунальних послуг. І цим правом гріх не скористатися.
    У Закарпатському Ощадбанку заперечують пролонгацію погашення комунальних боргів за рахунок вкладів в Ощадбанку СРСР
    Закарпаття: Поки що комунальні боржники "Ощадбанк" штурмувати не збираються...
    Комунальні борги погашають. Хто крайній?
    Сбербанк и коммунальные долги: схема возврата

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору