ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Поки що комунальні боржники "Ощадбанк" штурмувати не збираються...

    26 апреля 2024 пятница
    49 переглядів

    Уже місяць триває погашення заборгованості за комунальні послуги знеціненими "ощадбанківськими" вкладами. На Закарпатті кількість боржників сягає 263 320 чоловік, причому загальна сума, на яку наші краяни можуть погасити борги, становить 31 млн грн. Але поки що тільки 3% від загальної кількості боржників скористалися своїм правом позбутися "комунальних хвостів". Як повідомив на зустрічі із журналістами заступник голови ОДА Йосип Кулл, кількість виданих чеків на погашення заборгованості поки мізерна - 6 980. Причина такого повільного процесу поки не зрозуміла, адже бланків та чеків для оформлення погашення заборгованості є з надлишком.

    Нагадаємо, що погашенню підлягають борги, які накопичилися за період до 1 вересня 2004 року. Проте, головною умовою цього дійства є повна оплата спожитих комунальних послуг із згаданої дати до теперішнього часу. Тобто, якщо ви маєте борт, які накопичились вже після 1 вересня 2004 р., то їх потрібно погасити готівкою власними коштами і тільки тоді борги попередніх років будуть списані за рахунок заощаджень.

    А тепер саме про процес погашення заборгованості.

    Отримавши довідки від "тепловиків", "газовиків", електриків та водоканалу про заборгованість, потрібно звернутись до відділень Ощадбанку, де розміщений вклад, написати заяву про перерахування коштів зі свого рахунку на рахунок надавачів послуг. Також можливий варіант, коли за домовленістю один громадянин, який має кошти на ощадкнижці, погашає заборгованість іншому громадянину. У випадку, коли компенсаційний рахунок знаходиться в Іншому населеному пункті України, потрібно звернутись із завою про переведення рахунку за місцем проживання.

    Варто нагадати, що часу на погашення заборгованості знеціненими ощадвкладами залишилось зовсім небагато - заяви потрібно подати до 15 листопада 2005 р. Причому, розрахунок буде проводитись до 20 фудня 2005 р. Отримані чеки обов'язково потрібно віднести до комунальної служби, де погашається борг. У разі, якщо чек своєчасно не потрапив до організації, яка надає комунальні послуги, людина може втратити і гроші на рахунку, і не погасить борги. Останній строк повернення невикористаних чеків до "Ощадбанку" -до 1 січня 2006 р. Тільки в цьому випадку списана сума відновлюється на рахунку.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору