ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Перечинський гепатит приборкано

    13 мая 2024 понедельник
    55 переглядів

    Як повідомляє прес-служба МОЗ України, з 1 жовтня по 1 листопада в обласну інфекційну лікарню із с.Туря-Ремета Перечинського району було госпіталізовано 33 особи, з них - 24 дітей (17 - школярів, 4 дітей неорганізованих, 3 - з дитячого дошкільного закладу).

    Станом на 01.11.07 в обласній інфекційній лікарні знаходиться 21 хворий, у т.ч. дітей до 15 років - 17, учнів загальноосвітньої школи - 11, вихованців ДДЗ - 3, неорганізованих дітей - 3.

    За результатами клініко-лабораторних показників та лікувального процесу із стаціонару вже виписано 12 хворих.

    Згідно з епідрозслідуванням, випадки захворювань в школі та дитсадку є занесеними. Основним фактором передачі вірусу є контактно-побутовий на фоні невідповідності санітарним вимогам індивідуальних шахтних колодязів, використання води поверхневих водойм, облаштування індивідуальних житлових будівель та недотримання правил особистої гігієни. За виявлені порушення вимог санітарного законодавства тимчасово призупинена експлуатація 8 об'єктів та до 16 осіб застосовані штрафні санкції

    Медиками оглянуті всі жителі села. У вогнищах працюють бригади фахівців санепідслужби. За період локалізації спалаху захворювання проведено 245 імунологічних та 980 біохімічних обстежень контактних осіб, 831 бактеріологічне обстеження об'єктів довкілля.
    Найдена причина вспышки гепатита "А" в Закарпатье

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору