ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Жителі закарпатського Тячева попрощалися з улюбленим пташиним сімейством. До весни!

    12 мая 2024 воскресенье
    39 переглядів

    У перші осінні заморозки жителі закарпатського міста Тячів з сумом спостерігали за тим, як лелеча пара прощалася зі своїм насидженим гніздом і лаштувалася відлетіти в далекі теплі краї.

    «Ще 35 років тому ці самостійні й горді птахи облюбували собі постійну місцину в самому центрі нашого міста, — розповідає директор торговельного центру «Діамант» Катерина Фурт-Марина. — Колись тут стояла старенька оселя з цегляним комином, на котрому і звили собі лелеки гніздо з сухого березового ріща. 5 років тому нацьому місці було збудовано двоповерховий торговельний комплекс, тому робітникам довелося добряче помізкувати над тим, щоб на покрівлі знову побудувати зімітований «димохід». Відтак було облаштовано просторий і широкий майданчик, засипаний купою хмизу для гніздування птахів. Спершу нове помешкання спантеличило лелечу пару, але все-таки вона наважилася в ньому ґаздувати. Нинішнього літа знову з'явився виводок - двійко лелеченяток».

    Із приходом весни тячівці сподіватимуться на чергову зустріч. Бо переконані: саме це лелече сімейство приносить їм щастя.

    Іван КОСТЕВИЧ, Тячів
    Закарпаття: Лелеча пара облюбувала центр міста Тячів

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору