ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Фестиваль гентешів-кухарів відбувся у закарпатському селі Геча

    27 квітня 2024 субота
    48 переглядів

    Шістнадцять команд із України, Угорщини та Сербії змагалися, хто краще приготує страви із м'яса просто на очах у глядачів. ФОТО ВИДЕО

    У команді із Сербії - четверо учасників. За головного - кухар Ондраш. Вирішив вразити гостей фестивалю та журі своїми фірмовими котлетами. Їх готував за особливим рецептом на відкритому вогні.

    Ондраш Ворбо, кухар із Сербії:

    - Котлети будуть особливо смачними, якщо змішати три види м'яса - свинину, телятину і баранину, додати цибулю і паприку. Звісно, є ще інгридієнти, про які я вам не скажу - це таємниця.

    Усі учасники готують страви угорської кухні - вони гострі й жирні. Найпопулярніша - бограч. На приготування цього супу закарпатський повар Янош Ердей використав майже двадцять кілограмів м'яса, стільки ж картоплі та по п'ять кілограмів цибулі й моркви.

    Янош Ердей кухар із Закарпаття:

    - Тудуже много овочів, кладуть перець: чорний перець, красний перець, крем-гуляш, часнока много йде, лука много йде.

    Усього на фестивалі приготували з десяток м'ясних страв. Серед найсмачніших - сейкей капусто - свинина з квашеною капустою, попрікаш - варене сало з м'ясним прошарком із червоним перцем, та гурка - ковбаса з рисом. За порцію смакоти на фестивалі просили від двадцяти гривень. За кілограм домашньої ковбаси - від п'ятдесяти. Гостям, особливо - іноземцям - кулінарне свято дуже сподобалось.

    Якоб Фолдештерн турист із Голландії:

    - Ще здалеку ми відчули запах чогось дуже смачного. Тут надзвичайно доброзичливі люди. Я обов'язково розкажу про фестиваль удома, в Голландії, і наступного разу приїду сюди з друзями.

    Найкращими гентешами визнали закарпатських кухарів: вони приготували найсмачніші м'ясні стейки та ковбаси. Переможці отримали в подарунок сто-двадцяти-кілограмову свиню.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору