ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Чопська митниця розкрила журналістам всі секрети своєї роботи (ФОТО)

    26 квітня 2024 п'ятниця
    75 переглядів
    Чопська митниця розповіла про нововведення і їх переваги

    Сьогодні, у пункті пропуску «Ужгород» відбувся брифінг т. в.о. начальника Чопської митниці Володимира Середи з представниками ЗМІ.


    Тема сьогоднішньої зустрічі була: «Надання митникам повноваження здійснювати в пунктах пропуску через державний кордон України функції суміжних служб у формі попереднього документального контролю»
    — Нещодавно, а саме 05.10.11, Кабміном України видано дві постанови. Однією затверджено новий Порядок здійснення попереднього документального контролю в пунктах пропуску через державний кордон України, іншою визначено Перелік товарів, що підлягають державному контролю (у тому числі у формі попереднього документального контролю) у разі переміщення їх через митний кордон України.
    Цими документами КМУ значно спростив процедуру і зменшив витрати часу на здійснення митного контролю через скорочення кількості інстанцій при проходженні попередньої перевірки безпосередньо в пунктах пропуску на кордоні. Також зменшиться кількість затримок пропуску товарів через митний кордон України та припиняться подвійні перевірки—говорить пан Володимир.
    Відтепер Державній митній службі надано повноваження на здійснення в пунктах пропуску через державний кордон України державного санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фітосанітарного, екологічного контролю окремих товарів та контролю за переміщенням культурних цінностей, що переміщуються через митний кордон України у формі попереднього документального контролю. Ця форма передбачає додаткові функції для митниці. Інспектори повинні будуть контролювати кількість та справжність документів, сертифікатів виробника та інших документів, в тому числі і тих, що передбачають міжнародні перевезення товарів на внутрішні митниці України.
    — Вказані нововведення нададуть можливість значно прискорити транспортний та вантажопотік, зменшити час перебування товарів та транспортних засобів в пунктах пропуску на державному кордоні, пов'язаний з проведенням контрольних процедур, а також сприятимуть створенню позитивного іміджу України, як транзитної держави — додає Володимир Середа.
    Наприкінці брифінгу т. в.о. начальник Чопської митниці відповів на всі запитання журналістів.



    2.jpg
    3.jpg
    4.jpg
    5.jpg
    6.jpg
    7.jpg
    8.jpg
    9.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору