ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Родзинкою" свята Проводів зими в Ужгороді буде… 10-метрова Мара

    26 квітня 2024 п'ятниця
    51 переглядів

    В Ужгороді відбудеться свято Проводів зими – 18 і 19 лютого на Поштовій площі та вулиці Ракоці розгорнеться ярмарок із пригощанням і розвагами. Проведімо зиму весело і смачно!, - закликають організатори і пропонують млинці, вареники і смаженину, гаряче вино і мед, музику, дійства і конкурси.


    Торгівля наїдками і сувенірами розпочинатиметься з 11-ї, протягом дня гостей розважатимуть творчі колективи, триватимуть забави і конкурси, а урочисте відкриття свята, яке можна вважати "Масляною по-ужгородськи", відбудеться у суботу, 18 лютого, о 13-ій годині. А вже о 14-ій розпочнеться і головне дійство - спалення опудала Мари: фігура, яка символізує прощання із зимою, сягне 10 метрів висоти й відтак буде найбільшою в Україні, а сам процес її знищення – вельми цікавим та видовищним, адже відбудеться посеред річки.
    У неділю ж Проводи зими триватимуть у форматі народних гулянь – зиму проводжати, а весну закликати продовжать, смакуючи закарпатськими стравами, під супровід музики та забав. Передбачені сюрпризи для гостей, а найменших учасників свята солодким подарунком потішить знаменитий ужгородський кондитер Валентин Штефаньо. Отже, прощаємося із зимою й закликаємо весну разом - на святі в центрі Ужгорода!


    5-7965.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору