ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В обласному центрі Закарпаття відбувся перший інтерактивний урок

    03 червня 2024 понеділок
    41 переглядів
    В загальноосвітній школі № 6 ім. В. Гренджі-Донського м. Ужгород

    Учора, 3 червня, в загальноосвітній школі № 6 ім. В. Гренджі-Донського м. Ужгород в рамках Національного проекту “Відкритий світ” відбувся відкритий урок з нагоди успішного впровадження першого етапу проекту та завершення повноцінного постачання сучасного обладнання у 54 школи України.


    Відкритий урок проходив за участі голови Закарпатської обласної державної адміністрації Олександра Ледиди та керівника Національного проекту «Відкритий світ» Руслана Свірського.

    В Україні розпочинається перехід системи середньої освіти до нового інтерактивного формату, що дозволить учням та вчителям в усіх регіонах України отримати доступ до новітніх електронних освітніх ресурсів як країни, так і всього світу.
    На прикладі відкритого уроку в загальноосвітній школі № 6 м. Ужгорода було підтверджено успішне впровадження першого етапу проекту реалізації Національного проекту «Відкритий світ».
    Інтерактивні уроки проходитимуть у 7 класах визначених шкіл упродовж 2 тижнів під час виробничої практики.
    Голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида відзначив: «Ми раді, що на базі ужгородської школи вдалося втілити такий сучасний та, безсумнівно, необхідний проект. Гадаю, що його впровадження надасть якісний поштовх у процесі реалізації розумового та творчого потенціалу закарпатських школярів».
    «Учні 7-х класів тепер мають можливість отримувати якісні знання під час інтерактивних уроків та користуватися цікавими освітніми ресурсами, а вчителі — застосовувати новітні навчальні методики, зручно формувати звіти та аналізувати успішність учнів», - відзначив керівник Національного проекту «Відкритий світ» Руслан Свірський.
    Під час відкритого уроку учні, урядовці та журналісти протестували новітні освітні технології: інтерактивні дошки, цифрові лабораторії, планшети та нетбуки. В рамках інтегрованого уроку з фізики та екології: «Людина і енергія: двигун Стірлінга», було продемонстровано ефективність технічних рішень першого етапу реалізації Національного проекту «Відкритий світ» та сформовані основні критерії впровадження другого етапу проекту, який відповідно до Указу Президента України вже цього року охопить 2 000 шкіл України та буде поширений на 5-9 класи.

    Довідково:
    Перший етап реалізації Національного проекту «Відкритий світ» розгортається у 54 навчальних закладах України в усіх областях та передбачає впровадження наступних новітніх технологій: мультимедійні комплекси (інтерактивні дошки та проектори), комп'ютери вчителя, пристрої учня (планшети та нетбуки), лабораторні комплекси та надання широкосмугового доступу до Інтернету.

    Національний проект «Відкритий світ» спрямовано на модернізацію системи освіти України, формування прошарку висококваліфікованих та технологічно розвинутих спеціалістів та підвищення конкурентоспроможності країни. Його місія: модернізація національної системи освіти, подолання освітньої нерівності та доступність якісної освіти кожному школяру незалежно від його місцезнаходження.

    У публікації використана інформація прес-служби Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами



    2.JPG
    3.JPG
    5.JPG
    4.JPG
    6.JPG
    7.JPG
    8.JPG
    9.JPG
    10.JPG
    11.JPG
    12.JPG
    13.JPG

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору