ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Об’єднувати Закарпатську та Львівську області недоцільно — голова партії "Єдність" Володимир Яловий

    28 апреля 2024 воскресенье
    16 переглядів

    Вчора на прес-конференції в Ужгороді секретар Київської міської ради, голова партії „Єдність” Володимир Яловий виступив проти об’єднання Закарпатської і Львівських областей.Він відзначив, що об’єднання Закарпаття і Галичини недоцільно. Це може привести до непорозумінь між різними групами населення.: „Закарпаття – це багатонаціональний регіон, який за своєю специфікою суттєво відрізняється від Львівської області, при об’єднанні областей керівництво країни може втратити контроль над суспільно-політичною ситуацією в Закарпатті”.

    Також пан Яловий заявив, що в запропонованій партією „Єдність” та Асоціацією міст та громад концепції децентралізації державної влади України, яку він презентував на прес-конференції, об’єднання цих двох західноукраїнських областей не піднімається. На відміну, від так званого проекту адмінреформи, концепція пропонує передати більше повноважень на місця, а не переглядати межи регіонів.

    Торкаючись питання співробітництва Києва та Закарпаття, віце-мер Києва Володимир Яловий зазначив, що Київ готовий поділитися досвідом будівництва соціального житла, а також допомогти з залученням інвестицій для розвитку регіону в цілому: „Київські бізнесмени готові вкладати гроші в регіони України, а особливо в Закарпаття, враховуючи близькість до кордону з ЄС Закарпаття є привабливим регіоном. Також, не всі кияни знають про рекреаційні можливості Закарпатської області. Якість мінеральних вод Закарпаття не поступається одному з найкращих курортів Європи - Карлові Вари в Чехії”.

    Під час зустрічі з губернатором Закарпаття Віктором Балогою, Володимир Яловий пообіцяв сприяти в залучені киян на відпочинок та лікування в курортах Закарпаття.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору