ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді не вщухають пристрасті навколо закриття санепідемстанцією пологового будинку

    17 июня 2024 понедельник
    49 переглядів

    Вчора в Ужгородському прес-клубі реформ обговорювали ситуацію, що склалася навколо пологового будинку в обласному центрі. Учасниками засідання стали лікарі, представник міської влади та народні депутати.

    Уже два тижні єдиний в Ужгороді пологовий будинок закритий з ініціативи санепідемстанції через виявлення стафілококу. Як відомо, захворіли двоє немовлят — уже вдома, через декілька днів після виписки. Головний лікар Ужгородської ЦМКЛ Іван Курах розповів, що уникнути закриття одного з найкращих в Україні пологових будинків не вдалося. Хоча будівля складається з трьох незалежних корпусів, однак поетапна дезінфекція не дала б бажаного результату. За словами Івана Кураха, використовувані дезинфікуючі речовини виявилися неефективними, а пологовий будинок уже декілька років жодного разу не закривався на обов’язкову щорічну дезінфекцію. Крім того, заклад часто потерпає від проблем з водопостачанням, а також постійно перевантажений, оскільки це єдиний пологовий будинок у місті.

    Відтепер і до закінчення капітального ремонту пологового будинку в обласному центрі народжуватимуть лише ужгородки та мешканки району, іншим закарпаткам лікарі вимушені відмовляти. Наразі немовлята з’являються на світ в інших відділеннях лікарні, де, за словами лікарів, умови далеко не відповідають вимогам.

    Головний лікар Ужгородського пологового будинку Володимир Панаїт вважає, що ризик з переселенням породілль до непристосованих приміщень надто високий. Натомість стафілокок — проблема не сьогоднішнього дня. А дезінфекцію цілком достатньо було провести поетапно від корпусу до корпусу.

    Заступник міського голови з питань охорони здоров’я та соціального захисту Володимир Симулик сказав, що у інших пологових будинках області ситуація не краща, однак вважає припис санепідемстанції об’єктивним: „Пологовий будинок тепер буде капітально відремонтовано, від чого виграють усі. Коштів на капремонт у бюджеті передбачено не було, однак на засіданні виконкому ми виділили 200 тисяч гривень, ремонтні ремонти уже тривають”.

    Водночас, за словами лікарів, протягом останніх двох тижнів ремонтом пологового будинку займалися лише троє майстрів.
    В Ужгороді через стафілокок закрито пологовий будинок

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору