ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатське відділення антімонопольного комітету взялося до роботи

    27 апреля 2024 суббота
    50 переглядів

    Закарпатське обласне відділення АМКУ:
    визнало та припинило зловживання Свалявсього районного комунального підприємства водопостачання та водовідведення монопольним становищем. Зокрема, підприємство подало на затвердження Свалявській міськраді необґрунтовано завищені тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення. Однак, Відділення визнало в таких діях зловживання монопольним становищем та зобов’язало підприємство привести тарифи до економічно обґрунтованого рівня.
    • визнало неправомірність дій Свалявської райради щодо прийняття рішення „Про створення спеціалізованого комунального підприємства по реалізації надлишків мінеральної води вторинним споживачам”. Рішення, прийняте без погодження з Відділенням, зобов’язувало вторинних користувачів надр купувати мінеральні води виключно у новоствореного КП «Води Свалявщини». Тим самим райрада встановила не передбачені законодавством заборони і обмеження самостійності підприємств, вчинила централізований розподіл товару за колом продавців, опосередковано примусила вторинних користувачів надр до пріоритетного укладення договорів із цим підприємством. Орган влади обмежив діяльність підприємства-ліцензіата ТОВ „Свалявські мінеральні води”, яке є первинним користувачем надр. У цьому зв’язку, Відділення зобов’язало Свалявську районну раду вилучити у КП „Води Свалявщини” повноваженя щодо реалізації надлишків мінеральної води вторинним споживачам.



    • визнало та припинило зловживання ВАТ ЕК «Закарпаттяобленерго» монопольним становищем. Зокрема, Відділення встановило, що без усяких правових підстав монополіст завищував тарифи за оформлення та видачу технічних умов, заміри контуру заземлення й ізоляції кабелю та застосування індексу до розцінок вартості технічних умов. У цьому зв’язку Відделення зобов’язало енергетичну компанію вжити заходів щодо припинення порушення. Вимоги монополістом виконані.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору